Argeș: Percheziții la suspecți de înșelăciune pe bursele de transporturi

Argeș: Percheziții la suspecți de înșelăciune pe bursele de transporturi

Polițiștii din Argeș și Dolj efectuează, luni, 20 de percheziții în cele două județe și municipiul București, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile membrilor unei grupări infracționale organizate specializată în înșelăciuni pe bursele internaționale de transporturi.

Descinderile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș

"Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune. Persoanele sunt bănuite că, utilizând datele de identificare ale unor societăți comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internațional de marfă, pe care nu le-ar fi onorat. După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinația prestabilită, ci erau direcționate spre România. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piața neagră, la prețuri subevaluate", se arată într-un comunicat transmis de IPJ Argeș.

Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii este estimat la peste un milion de euro.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, la percheziții participând luptători ai serviciilor de acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Argeș, Dolj și Dâmbovița.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”