Audieri la DNA în Dosarul Apa Nova

Audieri la DNA în Dosarul Apa Nova

Procurorii DNA fac marţi audieri în megadosarul de corupţie de la Apa Nova. La sediul DNA Ploieşti ajung patru directori din cadrul companiei de furnizare de apă. Sunt patru şefi de la Apa Nova care au semnat actele prin care s-au majorat tarifele la apă, majorare care, potrivit DNA, s-a adoptat în Consiliul General al Municipiului General prin mituirea unor consilieri. 

Cei patru directori vor trebui să spună cine le dădea ordine să realizeze contractele fictive prin care erau plătiţi cei mituiţi, dar şi să dea explicaţii despre serviciul de filaj care funcţiona în cadrul Apa Nova. 

Pe de altă parte, surse judiciare susțin că la audieri vor fi chemați toți consilierii generali din legislatura 2008-2012, dar și cei din actuala legislatură. În total 108 consilieri generali printre care foștii viceprimari generali, actualii viceprimari generali inclusiv interimarul de la cârma Primăriei Generale. Cu toții vor trebui să dea detalii despre voturi, despre presiuni și eventuale sume de bani care ar fi fost primiți în schimbul acestor voturi. 

Ancheta DNA de la Apa Nova a scos la iveală un mecanism uriaş de trafic de influenţă. Cele trei persoane reţinute de procurori şi ulterior eliberate sub control judiciar - Costin Berevoianu, Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu - au pus la punct un sistem de trafic de influenţă prin care au fost "unşi" cu şpăgi numeroşi oficiali, s-au cumpărat hotărâri de consiliu general şi alte beneficii pentru Apa Nova, parte a grupului francez Veolia. Şefii francezi ai grupului sunt implicaţi direct.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 „Dragă Marian, ai 3 ani de școală” / Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină

4 O dare în gât profi...

5 ULTIMA ORĂ Rusia a început să-și evacueze ambasada de la Kiev și personalul diplomatic din alte orașe ale Ucra…