Avocat din Baroul Bucureşti, reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant luînd 19.000 de euro

Avocat din Baroul Bucureşti, reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant luînd 19.000 de euro

Avocatul Pavel Bejan Cochior, din cadrul Baroului Bucureşti, a fost reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant luînd 19.000 de euro

Iată comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului COCHIOR BEJAN PAVEL, avocat în cadrul Baroului București, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2014, inculpatul Cochior-Bejan Pavel, a pretins de la 3 martori denunțători suma de 19.000 euro, lăsând să se creadă că are influență asupra magistraților din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, învestiți cu soluționarea unui dosar penal, care-l privea pe unul dintre ei.
De asemenea, inculpatul a promis că îi va determina pe judecători să pronunțe o decizie favorabilă (o pedeapsă mai redusă, ori cu suspendare) față de unul dintre denunțători.
Inițial, inculpatul a pretins suma de 12.000 euro, în final stabilind că pentru a „mișca ceva” este nevoie de 19.000 euro.
La data de 15 iulie 2014 s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 19.000 euro.

Inculpatului COCHIOR BEJAN PAVEL i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 16 iulie 2014, Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei