Avocat: Oprescu a fost externat la cererea sa; este posibil să fie internat din nou

Avocat: Oprescu a fost externat la cererea sa; este posibil să fie internat din nou

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, miercuri, că Sorin Oprescu a fost externat din Spitalul Universitar de Urgență București la cererea sa și este posibil să fie internat din nou. Oprescu a fost adus miercuri la Tribunalul București, unde se judecă cererea DNA de prelungire a arestului preventiv cu 30 de zile.

"Domnul Oprescu a dat declarații în sala de judecată, acesta fiind și motivul pentru care a dorit să fie externat în cursul zilei de ieri, ca să fie astăzi prezent și să-și susțină punctul de vedere în fața magistratului care urmează să decidă asupra măsurii preventive. Astăzi, este gata raportul în ceea ce privește analizele. Contrar surselor dumneavoastră, care au susținut că este sănătos, ceea ce știm noi este total opus. Urmează un alt set de investigații. Starea de sănătate a fost degradată în ultimele 15 zile în Arestul Central. Este posibil să fie internat din nou și nu doar la același spital, ci la alt spital, în funcție de ce decid medicii", a afirmat avocatul lui Oprescu.

Viorel Mocanu a explicat că medicii i-au descoperit lui Oprescu afecțiuni în formă agravantă, însă, deocamdată, avocații nu au intrat în posesia raportului întocmit de specialiști.

El a adăugat că, marți seara, în momentul în care Oprescu a fost scos din Spitalul Universitar București, polițiștii i-au pus cătușele, deși primarul avea o problemă la o mână.

"A existat un incident la momentul în care a fost luat, marți seara, de la Spitalul Universitar București, respectiv faptul că venea după o intervenție chirurgicală la încheietura mâinii drepte, a solicitat să nu-i fie puse cătușele, însă adjunctul Arestului Capitalei nu a fost de acord și a spus că așa trebuie să fie filmat", a declarat Viorel Mocanu.

Procurorii DNA au solicitat miercuri Tribunalului București prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv pentru Sorin Oprescu, în dosarul în care acesta este acuzat de luare de mită.

Primarul suspendat al Capitalei a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale.

El a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite, fiind externat marți seara.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și să dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar", preciza DNA.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”