Bărbat trimis în judecată pentru că obținea bani dintr-un site care difuza seriale fără drept

Bărbat trimis în judecată pentru că obținea bani dintr-un site care difuza seriale fără drept

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au trimis în judecată un bărbat care a înființat un site, în 2011, care oferea seriale fără a avea acordul titularilor de drepturi și dădea posibilitatea clienților să încheie abonamente.

"Tarifele acestor abonamente au fost inițial de 45 de lei, urmând ca, în cursul anului 2014, un abonament pentru o perioadă de 6 luni să ajungă la un tarif de 90 de lei, respectiv 140 de lei pentru o perioadă de un an", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) remis marți AGERPRES.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Dan Stelian sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere la dispoziția publicului de opere, fără acordul titularilor.

Modalitatea de plată a abonaților a fost aceea de a trimite suma la un număr de SMS afișat pe site sau de a plăti online la un procesator de plăți, pe baza unui contract încheiat de către inculpat cu acesta. De asemenea, clienții au putut plăti contravaloarea abonamentelor prin curierat și direct, trimițând sumele de bani în conturi bancare.

"Activitatea propriu-zisă s-a desfășurat într-un sediu din municipiul Târgu-Mureș, în care era biroul inculpatului, iar difuzarea serialelor pe site-ul acestuia s-a realizat prin intermediul serverelor aparținând unei societăți comerciale ce avea ca obiect de activitate furnizarea de servicii electronice, firmă ce a devenit ulterior co-contractanta inculpatului pentru asigurarea funcționării paginilor web, conform contractului încheiat cu acesta", se arată în comunicat.

În vederea recuperării prejudiciului creat titularilor de drepturi s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra unor bunuri mobile și imobile, asupra unui domeniu aparținând inculpatului, precum și asupra sumelor prezente și viitoare aflate la diferite unități bancare și al căror titular este inculpatul.

Totodată, prin actul de sesizare a instanței s-a solicitat confiscarea bunurilor, domeniului sau sumelor de bani care au făcut obiectul măsurilor asigurătorii, până la concurența sumei de 1.948.190,12 lei.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Târgu-Mureș.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?