Băsescu: Instalarea Guvernului Păduraru la Chișinău înseamnă menținerea direcției Vest; alegerile anticipate convin Moscovei

Fostul președinte Traian Băsescu, liderul Mișcării Populare, susține că șeful statului moldovean, Nicolae Timofti, a câștigat bătălia politică împotriva "oligarhului tupeist" Vladimir Plahotniuc prin nominalizarea "pro-europeanului" Ion Păduraru la funcția de prim-ministru, adăugând că instalarea Guvernului Păduraru înseamnă menținerea direcției Vest, în vreme ce alegerile anticipate în Republica Moldova convin Moscovei și forțelor politice pro-moscovite. 

"Este ultimă șansă! La Chișinău, președintele Nicolae Timofti a câștigat bătălia politică împotriva oligarhului tupeist Plahotniuc. Ion Păduraru, un fost judecător și un pro-european convins, a primit și onoarea, dar și misiunea grea de a forma noul guvern. Dacă va fi sprijinit inclusiv din România, cred că va reuși (prietenii lui Plahotniuc de la București știu despre ce vorbesc). După formarea și validarea în parlament a noului guvern, România trebuie să vireze imediat suma necesară închiderii bugetului pentru anul 2016. Cred că finanțele din România trebuie să intre deja în discuții cu omologii de la Chișinău în baza legii de împrumut aprobată de Parlamentul României", a scris Traian Băsescu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Mișcării Populare adaugă că "alegerile anticipate în Republica Moldova convin Moscovei și forțelor politice pro-moscovite". "În schimb, instalarea Guvernului Păduraru înseamnă menținerea direcției Vest, ceea ce este în interesul major al României. Președintele Nicolae Timofti și-a făcut datoria față de Republica Moldova. Și-o va face și România? Este ultimă șansă", mai scrie Băsescu.

Într-un "PS" la postare, Băsescu critică poziția fostului premier Victor Ponta pe subiectul Moldova. "Poziția lui V. V. Ponta împotriva președintelui Timofti și în sprijinul implicit al oligarhului Plahotniuc nu face decât să îi consolideze supranumele de 'iresponsabil vesel'", conchide Traian Băsescu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …