Bihor: Autoturisme căutate de autoritățile din Italia și Spania, descoperite în PTF Borș

Bihor: Autoturisme căutate de autoritățile din Italia și Spania, descoperite în PTF Borș

Două autoturisme căutate de autoritățile italiene și respectiv spaniole, un BMW și un Mini Cooper, au fost descoperite luni după amiază, de către polițiștii de frontieră în PTF Borș. Potrivit unui comunicat al ITPF Oradea, autovehiculele au fost depistate, la interval de zece minute, în cursul după-amiezii, luni, în PTF Borș, fiind conduse de doi cetățeni români.

Primul, un BMW 335D, înmatriculat în Italia, era condus de o tânără, Anca L., în vârstă de 23 de ani, din Botoșani.

'Polițiștii de frontieră au solicitat pentru control documentele mașinii, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează ca fiind 'bun căutat pentru confiscare', alertă introdusă de autoritățile italiene, în data de 21 noiembrie a.c.. Față de cele constatate, Anca L. a declarat că a achiziționat mașina din Italia, de la un cetățean sârb a cărui identitate nu o cunoaște, contra sumei de 7.000 de euro și nu știa că autoturismul este căutat de autoritățile italiene,' se arată în comunicat.

Al doilea autoturism, un Mini Cooper Countryman D, a fost depistat câteva minute mai târziu, fiind condus de către Radu I., în vârstă de 34 de ani, din Bistrița-Năsăud.

Polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul este căutat de autoritățile spaniole, fiind semnalat ca 'bun căutat pentru confiscare', din data de 4 noiembrie 2015.

'Radu I. a declarat că locuiește cu forme legale în Spania și a achiziționat mașina dintr-un parc auto, în schimbul unei remorci frigorifice, în valoare de 11.000 de euro și a sumei de 6.000 de euro și nu avea cunoștință despre faptul că autoturismul este căutat de autoritățile din Spania,' a precizat, în comunicat, comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea.

Autoturismele în cauză, BMW tip 335D an de fabricație 2007, în valoare de aproximativ 10.000 de euro și Mini Cooper Countryman, an de fabricație 2012, în valoare de aproximativ 25.000 de euro au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F Oradea, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire la furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră

5 Elena Băsescu, într-o ținută de „doar” 6500 de euro. Bine, a coborât dintr-un X6 care sare de 100.000!