Brașov: Doi dintre răniții în explozia de la fabrica de pâine internați la ATI, în stare gravă, dar stabilă

Starea celor doi răniți în urma exploziei de săptămâna trecută de la o fabrică de pâine din Brașov, o femeie de 51 de ani și un bărbat de 46 de ani, internați la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență, este gravă, a declarat pentru AGERPRES managerul spitalului, dr. Daniela Neculoiu. Ea a spus că cei doi sunt 'stabili'.

'Au trecut 72 de ore de la internarea lor, nu au apărut complicații infecțioase, sunt stabili, dar starea lor este gravă, și evoluția poate fi imprevizibilă. Sunt intubați și ventilați mecanic și beneficiază de tot suportul medicilor. S-a luat legătura cu Ministerul Sănătății în cazul în care aparținătorii ar dori să-i transporte la o clinică din străinătate. În cazul în care familiile celor doi răniți se hotărăsc să fie transportați, ar trebuie să facă o cere scrisă în acest sens. Am discutat cu aparținătorii, dar deocamdată nu avem un răspuns. Trebuie evaluați în cazul în care se dorește transportul lor și găsită clinica din străinătate care se oferă să-i primească. Sunt mai multe formalități de făcut dacă vor fi transportați în străinătate", a spus dr. Daniela Neculoiu.

Cei doi răniți au arsuri pe 30% din suprafața corpului și pe căile respiratorii superioare.

Situația altor trei răniți în aceeași explozie este mai bună, ei fiind internați la secția de chirurgie plastică, se poate comunica cu ei, iar luni se aflau în sala de operație pentru tratamentele zilnice și schimbarea pansamentelor. Aceștia au arsuri pe 10% din suprafața corpului, iar pe durata spitalizării, începând de joi noaptea, nu au intervenit complicații, a mai spus Daniela Neculoiu.

Cinci persoane au fost rănite în explozia produsă joi seara la o fabrică de pâine din Brașov, iar una a decedat la spital după câteva ore.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a deschis un dosar de cercetare in rem în acest caz, pentru cinci infracțiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă de către angajator și nerespectarea măsurilor legale de securitate în muncă de către angajați. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Europa Liberă / Demontarea celei mai elaborate manipulări de la începutul pandemiei

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I