Brașov: Judecătorii Lorand Ordog și Gabriel Uță, aduși la sediul DNA

Brașov: Judecătorii Lorand Ordog și Gabriel Uță, aduși la sediul DNA

Judecătorii Lorand Andraș Ordog și Gabriel Uță, de la Tribunalul Covasna, au fost aduși, miercuri, cu mașini ale Poliției și însoțiți de mascați, la sediul DNA Brașov, pentru audieri.

Secția pentru judecători a CSM a încuviințat, miercuri, arestarea preventivă și arestarea la domiciliu a magistraților  Roxana Anca Adam, judecător în cadrul Tribunalului Brașov, Lorand Andraș Ordog și Gabriel Uță, judecători la Tribunalul Covasna, implicați într-un dosar de retrocedări ilegale ale unor terenuri.

Potrivit unui comunicat al CSM remis miercuri, Secția a încuviințat și efectuarea percheziției la locul de muncă al Roxanei Adam, precum și efectuarea percheziției domiciliare și la locul de muncă în cazul celorlalți doi magistrați.

Solicitarea a fost prezentată Secției pentru judecători a CSM de către DNA — Serviciul Teritorial Brașov.

Miercuri dimineață, procurorii DNA au efectuat 25 de percheziții domiciliare în județele Brașov, Bacău și Covasna și în București — cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

DNA efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru o suprafață de aproximativ 90.000 ha de teren forestier și una de 100 ha teren agricol.

În dosar sunt implicați, pe lângă cei trei judecători, doi avocați, unul din Baroul Brașov și unul din Covasna, precum și deputatul PSD Ioan Adam.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro