CA Ploiești: Ofițerul BCCO Emanuel Saghel, arestat preventiv după admiterea contestației DNA

CA Ploiești: Ofițerul BCCO Emanuel Saghel, arestat preventiv după admiterea contestației DNA

Ofițerul de poliție judiciară Emanuel Saghel, șef serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce magistrații Curții de Apel Ploiești au admis vineri contestația DNA împotriva deciziei de cercetare a acestuia sub control judiciar.

De asemenea, instanța a decis ca șeful Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Prahova din cadrul DGA, Constantin Ispas, să rămână în arest preventiv după ce i-au respins contestația. Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă.

Anterior, Tribunalul Prahova a decis arestarea preventivă a lui Constantin Ispas și plasarea sub control judiciar a lui Emanuel Saghel.

Cei doi au fost reținuți luni noapte, după aproximativ 12 ore de audieri, alături de adjunctul șefului IJP Prahova, Adrian Rădulescu, într-un dosar care vizează mai multe fapte de corupție.

Inițial, DNA a anunțat, într-un comunicat de presă, că Rădulescu va fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, alături de ceilalți doi, Constantin Ispas și Emanuel Saghel.

Ulterior, procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar față de Rădulescu, astfel că acesta nu va mai fi prezentat instanței pentru emiterea unui mandat de arestare pe numele său.

Potrivit unui comunicat al DNA, Constantin Ispas, șeful SJA Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție, a fost reținut pentru luare de mită, trafic de influență (3 infracțiuni), spălare de bani, cercetare abuzivă, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, iar adjunctul IJP Prahova, Adrian Rădulescu, pentru două infracțiuni de cercetare abuzivă.

Ofițerul de poliție judiciară Emanuel Saghel — șef serviciu în cadrul BCCO Ploiești — a fost reținut pentru luare de mită, trafic de influență, șantaj și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean