Cadre didactice de la Universitatea de medicină Craiova, trimise în judecată pentru luare de mită

Cadre didactice de la Universitatea de medicină Craiova, trimise în judecată pentru luare de mită

Șase cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova sunt cercetate pentru luare de mită de către procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a anunțat, vineri, printr-un comunicat, biroul de informare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii au finalizat cercetările în această cauză, au dispus trimiterea în judecată a inculpaților și luarea măsurilor asiguratorii asupra sumelor de 33.508 lei, 9.210 euro și 205 USD, precum și asupra mai multor bijuterii din aur și argint.

Cele șase cadre didactice sunt Dănuț Firu (aflat sub control judiciar), Cristina Petrică, Daniela Cernea, Liviu Chirigiu, Ștefana Oana Purcaru și Lucica Roșu.

Potrivit rechizitoriului, profesorul universitar Dănuț Firu a pretins și primit, în perioada ianuarie — iunie 2015, de la mai mulți studenți ai Facultății de Moașe și Asistență socială și ai Facultății de Medicină Dentară, sume de bani (cuprinse între 100 și 150 lei/ student) pentru a-i promova la examenele susținute la disciplina pe care acesta o preda.

De asemenea, inculpata Lucica Roșu, în calitate de profesor universitar, a primit, în cursul lunii iunie 2015, suma de 100 euro de la o studentă pentru a o promova la un examen. Cristina Petrică a primit, în perioada ianuarie — iulie 2015, de la mai mulți studenți, două perechi de cercei de aur (fiecare în valoare de 450 lei) și produse cosmetice în valoare de 400 lei, pentru a-i promova la examenul de an.

Ștefana Oana Purcaru a primit, în data de 5 februarie 2015, suma de 750 lei de la mai multe studente, pentru a le promova la un examen programat în aceeași zi.

Probatoriul administrat în cauză a relevat și faptul că profesorul Liviu Chirigiu a pretins și primit, în cursul lunii iunie 2014, de la șase studenți, câte 100 euro/student, pentru a-i declara promovați la un examen la una din disciplinele la care era titular.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Olt.

AGERPRES/(AS — autor: Eugenia Pașca, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu