Cadre didactice de la Universitatea de medicină Craiova, trimise în judecată pentru luare de mită

Cadre didactice de la Universitatea de medicină Craiova, trimise în judecată pentru luare de mită

Șase cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova sunt cercetate pentru luare de mită de către procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a anunțat, vineri, printr-un comunicat, biroul de informare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii au finalizat cercetările în această cauză, au dispus trimiterea în judecată a inculpaților și luarea măsurilor asiguratorii asupra sumelor de 33.508 lei, 9.210 euro și 205 USD, precum și asupra mai multor bijuterii din aur și argint.

Cele șase cadre didactice sunt Dănuț Firu (aflat sub control judiciar), Cristina Petrică, Daniela Cernea, Liviu Chirigiu, Ștefana Oana Purcaru și Lucica Roșu.

Potrivit rechizitoriului, profesorul universitar Dănuț Firu a pretins și primit, în perioada ianuarie — iunie 2015, de la mai mulți studenți ai Facultății de Moașe și Asistență socială și ai Facultății de Medicină Dentară, sume de bani (cuprinse între 100 și 150 lei/ student) pentru a-i promova la examenele susținute la disciplina pe care acesta o preda.

De asemenea, inculpata Lucica Roșu, în calitate de profesor universitar, a primit, în cursul lunii iunie 2015, suma de 100 euro de la o studentă pentru a o promova la un examen. Cristina Petrică a primit, în perioada ianuarie — iulie 2015, de la mai mulți studenți, două perechi de cercei de aur (fiecare în valoare de 450 lei) și produse cosmetice în valoare de 400 lei, pentru a-i promova la examenul de an.

Ștefana Oana Purcaru a primit, în data de 5 februarie 2015, suma de 750 lei de la mai multe studente, pentru a le promova la un examen programat în aceeași zi.

Probatoriul administrat în cauză a relevat și faptul că profesorul Liviu Chirigiu a pretins și primit, în cursul lunii iunie 2014, de la șase studenți, câte 100 euro/student, pentru a-i declara promovați la un examen la una din disciplinele la care era titular.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Olt.

AGERPRES/(AS — autor: Eugenia Pașca, editor: Mihai Simionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

4 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...