CANADA relaxează regimul de VIZE pentru români

CANADA relaxează regimul de VIZE pentru români

Cetăţenii români care au avut viză de Canada în ultimii 10 ani sau au o viză temporară pentru Statele Unite ale Americii nu vor mai fi nevoiţi să solicite viză de intrare în Canada, începând din 2016.

Potrivit unei scrisori transmise de premierul canadian Stephen Harper omologului său Victor Ponta, regimul de vize pentru cetăţenii ţării noastre care doresc să meargă în Canada se va relaxa începând de anul viitor, odată cu introducerea programului Electronic Travel Authorization, scrie Agerpres.

„O veste bună şi mult aşteptată pentru românii care vor să meargă în Canada! Premierul Stephen Harper mi-a comunicat relaxarea regimului de vize prin implementarea programului eTA (Electronic Travel Authorization) în 2016!", a scris Ponta pe Facebook, ataşând postării scrisoarea pe care i-a adresat-o omologul său canadian.

În scrisoare, premierul canadian afirmă că „această scutire (de viză) va înlesni călătoriile multor cetăţeni români" în ţara sa.

„Canada va implementa în 2016 un program de autorizare electronică a călătoriilor (Electronic Travel Authorization - eTA). La scurt timp după implementarea eTA, cetăţenii români care au deţinut o viză canadiană în ultimii 10 ani sau care au o viză temporară americană nu vor mai fi nevoiţi să solicite o viză canadiană. În schimb, ei vor avea nevoie doar de eTA, care este similară sistemului electronic de autorizare a călătoriei (Electronic System for Travel Autorization, ESTA) din SUA şi, prin urmare, vor fi trataţi la fel ca alţi europeni care călătoresc în Canada fără a avea nevoie de viză. (...) Sper ca această inovaţie să sporească şi să adâncească legăturile economice şi între oameni deja puternice dintre naţiunile noastre care nu vor face decât să se dezvolte odată cu ratificarea şi implementarea Acordului de liber schimb între Canada şi Uniunea Europeană", se arată în scrisoarea lui Stephen Harper.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”