Caz rar/Un copil de 4 ani a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii în mai puţin de o zi. Cauza, necunoscută

Caz rar/Un copil de 4 ani a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii în mai puţin de o zi. Cauza, necunoscută

Un băiat de patru ani din Neamţ a suferit cinci stopuri cardio-respiratorii în mai puţin de 24 de ore, medicii Spitalului de Copii "Sfânta Maria“ din Iaşi, unde a fost adus, nereuşind să stabilească un diagnostic clar, însă presupunând că ar fi vorba despre o afecţiune cardiacă netratată la timp.

Marţi după-amiază, părinţii copilului în vârstă de patru ani au apelat numărul de urgenţă 112, după ce au constatat că acesta se simte rău, că a leşinat şi că avea convulsii. Băieţelul a fost transportat la Roman, iar în ambulanţă a suferit un stop cardio-respirator, ajungând la spital în comă de gradul al IV-lea post-resuscitare.

Conform medicilor de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, colegii lor de la Spitalul din Roman i-au făcut băiatului analize pentru otrăvire, au căutat să vadă dacă acesta are traumatisme, însă nu au putut să identifice cauzele care au dus la degradarea stării de sănătate a copilului, fiind luată decizia transferului acestuia la Iaşi.

"Ieri (n.r. - marţi) a avut loc o intervenţie aeriană a elicopterului SMURD la un băiat de patru ani din judeţul Neamţ care a suferit un stop cardiorespirator. Nu era cunoscut ca având boli de orice fel înainte, a fost dus la spitalul de la Roman, resuscitat, apoi a fost adus la Iaşi în stare critică şi internat la Spitalul de Copii“, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, dr. Gabriel Perianu, medic primar de urgenţă la Spitalul "Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Peste noapte, starea de sănătate a copilului nu s-a îmbunătăţit, acesta suferind mai multe stopuri cardio-respiratorii.

Medicii Spitalului de Copii "Sfânta Maria" presupun că ar fi vorba despre o afecţiune cardiacă netratată la timp, însă aceasta nu a fost încă identificată.

"După ce a fost adus la noi, copilul a mai făcut în cursul nopţii două-trei stopuri cardio-respiratorii, iar momentan este la Reanimare, intubat, ventilat mecanic. Bănuim o problemă cardiacă mai veche ce nu a fost diagnosticată la timp, iar momentan acesta dă semne şi de insuficienţă multiorganică. Prognosticul este extrem de rezervat", a precizat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii "Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

2 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire

3 Ăsta ajunge la behaura înaintea lui Iliescu / Dezvăluiri despre dovezile DNA în mega-dosarul în care Tăriceanu e…

4 În PNL se aude brișca pe curea / Culisele jocurilor de putere din interiorul principalului partid din coaliția d…

5 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii