Cazanciuc despre românul condamnat la moarte în Malaezia: Dacă nu câștigă, va fi nevoie de un demers politic

Cazanciuc despre românul condamnat la moarte în Malaezia: Dacă nu câștigă, va fi nevoie de un demers politic

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat vineri, referindu-se la cazul românului condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, că dacă aceasta nu va avea câștig de cauză cu noua cale de atac, atunci va fi nevoie de un 'demers politic' pentru a găsi o soluție care să îl salveze.

'Ministerul (Justiției—n.r.) se implică asistând, în primul rând, Ministerul de Externe în încercarea de a găsi o soluție care să ducă la grațierea cetățeanului român. Deocamdată, sunt într-o cale de atac, sperăm să aibă câștig de cauză. Dacă nu, cu siguranță va fi nevoie de un demers politic pentru a găsi o soluție care să îl salveze', a declarat Cazanciuc, după ședința de bilanț a DIICOT.

Un român de 23 de ani, din comuna prahoveană Telega, Ionuț Gologan, a fost condamnat, în primă instanță, la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri.

Ulterior, apelul acestuia declarat împotriva deciziei dată la finalul anului 2013 de prima instanță a fost respins, reprezentantul său declarând recurs, în regim de urgență, la o instanță superioară.

Primarul comunei Telega, Ilie Gheorghe, declara, în octombrie 2013, că tânărul condamnat la moarte în Malaezia provine dintr-o familie dezbinată, fiind crescut de tată și de bunica lui, care a fost funcționar public în primărie. Tânărul descris drept 'un copil cuminte, bun la învățătură' nu mai are frați.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…