Cazul copilului legat cu funia: Șeful complexului de servicii sociale, dat afară cu plângere pentru abuz

Cazul copilului legat cu funia: Șeful complexului de servicii sociale, dat afară cu plângere pentru abuz

Șeful Complexului de Servicii Sociale "Istru" a fost înlăturat din funcție și pentru patru angajați s-a dispus desfacerea contractelor de muncă, a anunțat miercuri Primăria Sectorului 6, decizia fiind luată după ce mass-media a prezentat marți imagini cu un copil care ar fi fost legat cu funia de către angajații respectivului centru.

"În urma cercetării disciplinare s-au luat următoarele măsuri: s-a dispus înlăturarea șefului de centru de la conducere, urmând a fi trimis în cercetarea organelor de ordine pentru suspiciune de abuz; s-a dispus desfacerea contractelor de muncă, în conformitate cu Art. 248 alin 1, lit e, din Legea 53/ 2003, Codul Muncii, a trei îngrijitoare și a asistentului medical, persoane angajate în cadrul Complexului de Servicii Sociale "Istru", precizează autoritatea locală.

Rezultatele anchetei au fost înaintate Poliției Sectorului 6, pentru clarificarea împrejurărilor în care faptele au avut loc și pentru completarea procedurilor de cercetare care se impun în cazul suspiciunii unei situații de abuz.

De asemenea, la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului au fost trimise toată documentația, măsurile și demersurile efectuate de către DGASPC Sector 6, respectiv deciziile de suspendare din funcție, deciziile de desfacere a contractelor de muncă, referatele cu propunerile directorului executiv.

"Primarul Sectorului 6, Rareș Mănescu, a cerut DGASPC emiterea unei dispoziții prin care s-au constituit deja comisii de monitorizare și verificare a tuturor centrelor din cadrul Direcției. Activitatea comisiilor presupune vizite inopinate săptămânale în centre și raportări imediate asupra situațiilor constatate, împreună cu intensificarea monitorizării permanente a activității desfășurate în centrele din subordine. Mai mult, primarul a dispus implementarea imediată a unui program de supervizare a personalului, împreună cu ONG-uri cu vastă experiență în domeniu, pentru a se putea evita pe viitor o astfel de situație", informează Primăria Sectorului 6. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…