Ce au decis judecătorii în cazul lui Dumitru Bucșaru

Ce au decis judecătorii în cazul lui Dumitru Bucșaru

Magistrații de la Judecătoria Cornetu au decis că omul de afaceri Dumitru Bucşaru va fi plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este anchetat pentru bancrută frauduloasă și în care a fost reținut joi pentru 24 de ore.

Totodată, instanța a decis că ceilalţi doi inculpaţi în dosar, Alexandru Oprea Picu şi Alexandru Petre, vor fi cercetaţi sub control judiciar.

Decizia Judecătoriei Cornetu nu este definitivă, poate fi contestată la Tribunalul Ilfov.

Dumitru Bucşaru, patronul firmei care a construit complexul rezidenţial Green City din 1 Decembrie, Ilfov, este acuzat că, alături de ceilalți doi inculpați, a contractat un credit de 30 de milioane de euro pentru construirea complexului, iar după ce a intrat în insolvenţă ar fi înstrăinat activele, prezentând evidenţe contabile nereale.

Bucşaru este suspectat şi de distrugere. După intrarea în insolvenţă a societăţii acesta ar fi luat din apartamentele din complexul imobiliar, care erau utilate complet, mobila şi centralele termice, pentru a nu le preda lichidatorului juridicar, potrivit unor surse judiciare.

Dumitru Bucșaru este fostul patron al echipei de fotbal Unirea Urziceni și un mai vechi cunoscut al lui Traian Băsescu și al Elenei Udrea.

La începutul primului său mandat, Băsescu intervenea la Ministerul Transporturilor pentru Bucşaru. Una dintre firmele afaceristului a cerut sprijinul Preşedinţiei într-un memoriu pentru a recupera un presupus prejudiciu de la CFR.

Traian Băsescu a transmis ministrului Transporturilor de la acea vreme memoriul pe care a pus şi o rezoluţie: "Rog analizaţi şi rezolvare legală".


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...