Ce CRETIN!/Gerea: Noi nu putem să-l schimbăm pe domnul Ciurel când vrem noi

Ce CRETIN!/Gerea: Noi nu putem să-l schimbăm pe domnul Ciurel când vrem noi

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat marți în plenul Camerei Deputaților, în cuvântul de încheiere la dezbaterile asupra moțiunii simple inițiată de PNL pe tema mineritului, că managerul Complexului energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, nu poate fi schimbat din funcție din cauza ordonanței privind guvernanța corporatistă. "S-a insistat pe necesitatea implementării măsurilor prevăzute în ordonanța 109 management privat, guvernanță corporatistă. Ar trebui să știți că tocmai datorită acestei guvernanțe corporatiste noi nu putem să-l schimbăm pe domnul Ciurel când vrem noi. Aș vrea să vă amintesc că domnul Ciurel a fost selectat de către firma germană Kienbaum Executive Consulting, angajată prin licitație în 2011 de către Guvernul PDL. Deci, acum, treaba dumneavoastră pe cine considerați vinovat de faptul că domnul Ciurel e manager la Complexul Oltenia, dar asta e realitatea", a afirmat Gerea.

El a adăugat că ministerul poate acționa într-o direcție, "să poată face o schimbare", respectiv asupra Consiliului de Supraveghere, dacă se constată că nu se îndeplinesc țintele asumate.

"Dar acest Consiliu de Supraveghere nu a avut nimic de spus la adresa domnului Ciurel, în perioada în care au conlucrat. Ceea ce a putut să facă ministerul în dorința de a da o nouă șansă și un nou impuls activității manageriale la Oltenia, a făcut-o. Mai departe este treaba noului Consiliu să ia măsurile necesare, dacă le va considera de cuviință. Dar toate aceste lucruri și în urma unor controale care vor fi continuate și care vor viza activitatea anterioară a managementului", a susținut ministrul Energiei.

El a menționat că Laurențiu Ciurel a solicitat noi controale pentru a demonstra "viabilitatea activității sale".

Moțiunea simplă "În lipsa oricărei strategii energetice, copilotul Victor Ponta conduce sectorul minier românesc spre faliment", dezbătută marți de plenul Camerei Deputaților, urmează să intre la vot în ședința de miercuri a acestui for. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski