Cel mai gras om din lume a fost operat cu succes în Mexic

Cel mai gras om din lume a fost operat cu succes în Mexic

Cel mai gras om din lume, Andrés Moreno, care a ajuns să cântărească 435 de kilograme, a fost operat miercuri cu succes de medicii din Guadalajara, într-o intervenție în care nu au survenit complicații și care a fost realizată în mai puțin timp decât cel preconizat, relatează EFE.

Starea lui Andrés Moreno "este stabilă" în urma operației care a durat o oră și jumătate, nu trei cum prevăzuseră inițial medicii, a declarat presei José Castańeda, specialistul în obezitate care a condus echipa de chirurgi. Pacientul a fost supus miercuri după-amiază unui bypass gastric, o procedură recomandată celor care suferă de obezitate morbidă.

Castańeda a precizat că medicii s-au confruntat cu incidente considerate 'normale' la o intervenție chirurgicală practicată unui pacient cu greutate excesivă. "Nu a fost deloc ușor, s-au îndoit câteva instrumentele și a trebuit să folosim două echipamente de anesteziere când în mod normal utilizăm unul singur", a explicat el.

Echipa de cinci medici condusă de Castańeda a utilizat tehnica laparoscopică puțin invazivă pentru a tăia trei sferturi din stomacul lui Moreno, pentru ca acest organ să funcționeze ca un tub. Ei au secționat apoi duodenul pentru a-l conecta cu o parte din intestin, pancreasul și vezica biliară, ceea ce va modifica procesul digestiv.

'Andrés va mânca mai puțin, va avea o nouă absorbție deoarece alimentele nu vor mai fi resorbite într-un intestin lung de cinci metri iar după un an va reuși să piardă din greutate", a declarat Castańeda. Dacă nu vor apărea complicații, într-un an Moreno va reuși să slăbească circa 323 de kilograme și va ajunge să cântărească între 75 și 80 de kilograme, greutatea ideală pentru o persoană care are 1,75 m înălțime, a spus el.

Moreno care împlinește vineri 38 de ani va ieși din spital la o săptămână după operație și se va putea întoarce în localitatea sa natală, Sonora, cu obligația de a reveni la spital la fiecare trei luni pentru vizita medicală. În următoarele luni, se va hrăni doar cu alimente sub formă lichidă.

Înainte de operație el a declarat agenției EFE că visează să aibă o viață normală și să înființeze o fundație pentru cei care suferă de obezitate în această țară în care există, în opinia sa, "mulți grăsuți". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...