Cinci profesori de la Facultatea de Medicină Craiova, urmăriți penal sub control judiciar pentru luare de mită

Cinci profesori de la Facultatea de Medicină și Facultatea de Moașe și Asistență Socială din Craiova au fost puși sub urmărire penală de procurorii Parchetului General, sub acuzația că au cerut mită de la studenți pentru a-i ajuta să promoveze examenele.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, este vorba de Lucica Roșu, Cristina Petrică, Dănuț Firu și Daniela Denisa Cernea, acuzați de luare de mită și Bogdan Cotoi, cercetat pentru complicitate la luarea de mită și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În cazul celor cinci profesori, procurorii au dispus măsura controlului judiciar, pe toată durata măsurii fiindu-le interzisă exercitarea profesiei de cadru didactic.

În același dosar, Raluca Eugenia Iovan (secretară) este cercetată pentru trafic de influență și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Parchetul mai transmite că, în urma perchezițiilor efectuate luni, au fost identificate și indisponibilizate sume în lei și valută (55.423 lei, 13.760 euro), precum și sume în diferite alte valute, fiind ridicate înscrisuri și bijuterii din aur (peste 500 de piese).

Totodată, în cauză au fost audiate, până în prezent, 75 de persoane.

Procurorii Parchetului General au efectuat luni percheziții la Facultatea de Medicină și un spital din Craiova, într-un dosar în care profesori universitari sunt acuzați că au cerut de la studenți sume cuprinse între 50 și 100 de euro, în schimbul promovării examenelor.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

2 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

3 Cum susținea Viorica Dăncilă în PE adoptarea Ordonanței 13 care-l salva pe Dragnea

4 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

5 Rareș Bogdan / Dezbaterea lui Iohannis va fi pe model american. Ne așteptăm ca audiența să fie de peste 7 milio…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor