Cioloș, la CExN-PSD: Folosiți acest Guvern tehnocrat ca o platformă de comunicare între societatea civilă și clasa politică

Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat, în ședința Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD, că Guvernul tehnocrat pe care îl va conduce ar trebui privit ca o platformă de comunicare între societatea civilă și clasa politică.

"Dincolo de relația cu Parlamentul, care este esențială, pentru că de aici ar urma să ne luăm voturile pentru proiectele legislative, vreau să deschidem activitatea guvernamentală spre o comunicare eficientă și consultare eficientă cu restul societății. Vă rog să vedeți Guvernul acesta nu așa cum am înțeles că unii au interpretat — 'Deci lor nu le pasă de noi, de Parlament, pentru că sunt învestiți și or să se ducă să discute cu societatea civilă'. Vă propun să folosiți acest Guvern tehnocrat de un an de zile ca un mijloc, ca o platformă de comunicare între societatea civilă și clasa politică", a spus Cioloș, duminică, la Parlament.

Acesta a subliniat că nu are în intenție să "radă tot", adăugând că va menține ceea ce a fost bun în guvernarea trecută.

"Vreau să vă spun că nu este intenția mea de a veni pentru a rade tot și de a pune altceva în loc. Cred că astfel de momente ar trebui schimbate cu o abordare guvernamentală rațională, eficientă în actul de guvernare. Cam asta aș vrea să fac acolo. Deci, ceea ce a fost bun o să continuăm, dar ceea ce va trebui adaptat pentru mai multă eficiență în viitor, o să schimbăm. Însă acolo unde o să schimbăm, înainte să facem asta o să venim în fața grupurilor parlamentare pentru a avea discuții", a mai spus Cioloș. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

2 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

3 Noua președintă a CSM, Nicoleta Margareta Tînț

4 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

5 SURSE / „Dosarul PSD” ar duce la vârful partidului. Fifor, Teodorovici și Vâlcov, în vizorul procurorilor DNA?

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj