Cioloș: Nu pot spune acum dacă sunt de acord cu majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor

Cioloș: Nu pot spune acum dacă sunt de acord cu majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat că nu poate să se pronunțe deocamdată dacă este de acord cu creșterea cu 10% a salariilor bugetarilor și că așteaptă să aibă o analiză a situației bugetului.

"Nu pot să vă spun (dacă e de acord cu majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor-n.r.) până nu am o analiză a situației bugetului. Ceea ce pot să vă spun, am spus-o și partidelor, nu am intenția să vin și să tai, să tai din buget sau din diferitele propuneri, decizii care au fost luate deja de Parlament. În schimb, nici nu vreau să pun în pericol credibilitatea României, prin propunerea unui buget care să nu aibă suficientă consistență și soliditate. În măsura în care construcția bugetului o va permite, vreau să mergem cu acele măsuri care au fost decise de Parlament și care au rolul de a îmbunătăți atât mediul economic, cât și nivelul de trai al salariaților", a declarat Cioloș, duminică, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va prelua legea salarizării de la fosta guvernare, premierul desemnat a arătat că încă nu știe, dar a dat asigurări că ''tot ce e bun urmează să fie preluat''.

"Nu știu, urmează să vedem. Tot ce e bun urmează să preluăm, tot ceea ce trebuie adaptat, trebuie modificat o să facem, dar toate adaptările, propunerile pe care urmează să le facem vor fi rezultatul unor consultări și unor dezbateri. Bineînțeles cu Parlamentul în primul rând, pentru că Parlamentul trebuie să decidă, dar vreau să luăm și experiența care vine din afara structurilor administrative, din societatea civilă", a spus premierul desemnat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...