Cioloș: Nu pot spune acum dacă sunt de acord cu majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat că nu poate să se pronunțe deocamdată dacă este de acord cu creșterea cu 10% a salariilor bugetarilor și că așteaptă să aibă o analiză a situației bugetului.

"Nu pot să vă spun (dacă e de acord cu majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor-n.r.) până nu am o analiză a situației bugetului. Ceea ce pot să vă spun, am spus-o și partidelor, nu am intenția să vin și să tai, să tai din buget sau din diferitele propuneri, decizii care au fost luate deja de Parlament. În schimb, nici nu vreau să pun în pericol credibilitatea României, prin propunerea unui buget care să nu aibă suficientă consistență și soliditate. În măsura în care construcția bugetului o va permite, vreau să mergem cu acele măsuri care au fost decise de Parlament și care au rolul de a îmbunătăți atât mediul economic, cât și nivelul de trai al salariaților", a declarat Cioloș, duminică, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va prelua legea salarizării de la fosta guvernare, premierul desemnat a arătat că încă nu știe, dar a dat asigurări că ''tot ce e bun urmează să fie preluat''.

"Nu știu, urmează să vedem. Tot ce e bun urmează să preluăm, tot ceea ce trebuie adaptat, trebuie modificat o să facem, dar toate adaptările, propunerile pe care urmează să le facem vor fi rezultatul unor consultări și unor dezbateri. Bineînțeles cu Parlamentul în primul rând, pentru că Parlamentul trebuie să decidă, dar vreau să luăm și experiența care vine din afara structurilor administrative, din societatea civilă", a spus premierul desemnat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară