Circa 150 de persoane au PROTESTAT în Piața Victoriei: "Jos Oprea", "Jos Ponta"

Circa 150 de persoane au PROTESTAT în Piața Victoriei: "Jos Oprea", "Jos Ponta"

​In jur de 150 de persoane protesteza la aceasta ora in Piata Victoriei impotriva vicepremierului Gabriel Oprea si cer demisia acestuia. Manifestantii scandeaza "Jos Oprea", "Jos Ponta" iar pe una din pancarde scrie "Oprea a uncis pe Calea Stirbei Voda" iar pe alta "Un neanderthalian pentru Romania" sau "Interesul national nu e Oprea la ciolan". Este a doua iesire in strada impotriva vicepremierului dupa ce, duminica,circa 1000 de oameni au protestat in Piata Universitatii.

Protestatarii au inceput sa se adune in jurul orei 18.00 in Piata Victoriei. In jurul orei 19.20 oamenii au inceput sa paraseasca piata.

19.40 Cei ramasi in Piata Victoriei au inceput sa cante imnul national

Gabriel Oprea a prezentat, luni, primele explicatii oficiale in cazul politistului Bogdan Gigidna care a murit saptamana trecuta dupa ce a cazut intr-o groapa in timp ce deschidea coloana oficiala a vicepremierului.



protestatar anti-Oprea
Foto: Hotnews
Oprea a sustinut ca martea trecuta nu a stiut ca a avut loc un accident in coloana sa oficiala. "Am vazut doar masina de Politie din fata oprita si politistul alergand. Unul dintre ei mi-a facut semn sa plecam mai departe... Abia dupa ce depasisem locul accidentului am aflat ce s-a intamplat", a declarat vicepremierul, in prima interventie publica dupa moartea politistului de la rutiera, Bogdan Gigina.

Oprea a respins si "acuzatiile iresponsabile ale unor lideri politici" si a spus ca "speculatiile potrivit carora as fi incalcat legea sau ca as fi utilizat echipajul de insotire in trafic fara temei legal sunt complect nefondate".

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus ca "MAI si structurile subordonate acorda sprijin activ pentru desfasurarea anchetei si vom pune la dispozitia Parchetului toate documentele si informatiile solicitate", dupa ce ieri Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti anuntase duminica intr-un comunicat de presa ca au primit doar "partial" informatiile solicitate.

Vicepremierul Oprea a mai spus ca a facut "tot ce era omeneste posibil la acel moment pentru salvarea vietii lui Bogdan".

Oprea a refuzat sa raspunda intrebarilor puse de ziaristi la finalul declaratiei de presa.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...