Circulaţia a fost închisă sâmbătă pe A2, timp de patru ore

Circulaţia a fost închisă sâmbătă pe A2, timp de patru ore

Circulaţia pe autostrada A2, între Bucureşti şi Fundulea, oprită sâmbătă seară, din cauza zăpezii şi a poleiului, a fost redeschisă după patru ore. Directorul general al CNADNR l-a suspendat din funcţie, sâmbătă, pe inginerul şef Lucian Stan, de la Secţia de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud, şi a dispus cercetarea disciplinară a acestuia şi a tuturor celor responsabili de întârzierea deszăpezirii pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa.

Traficul pe autostrada A2 a fost reluat de la ora 24.00, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Circulaţia pe tronsonul Bucureşti - Fundulea al autostrăzii A2 a fost închisă la ora 20.00, după ce timp de mai multe ore a nins viscolit, pe carosabil s-a depus un strat de zăpadă de aproape zece centimetri şi pe unele segmente de drum s-a format polei.

După închiderea circulaţiei, echipajele de intervenţie trebuiau să fie trimise pe autostradă pentru a curăţa zăpada depusă, însă acţiunea a fost întârziată.

Iniţial, pe autostrada A2, pe sectorul de drum Bucureşti - Lehliu au fost trimise cinci utilaje, iar pe sectorul de drum Lehliu - Drajna s-a acţionat cu patru utilaje. Ulterior, au mai fost trimise opt utilaje, pe sectorul de drum Bucureşti - Drajna acţionând 15 utilaje.

Directorul general al CNADNR l-a suspendat din funcţie pe inginerul şef Lucian Stan, de la Secţia de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud, şi a dispus cercetarea disciplinară a acestuia şi a tuturor celor responsabili de întârzierea deszăpezirii pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa.

"Urmare reacţiei întârziate de a demara acţiunile de intervenţie cu utilaje de deszăpezire şi răspânditoare de substanţe chimice pentru prevenirea formării poleiului pe Autostrada A2, conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin directorul general Narcis Ştefan Neaga, a dispus următoarele: suspendarea din funcţie a domnului Lucian Stan, inginer şef, Secţia de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud, pe perioada cercetării împrejurărilor care au condus la întârzierea demarării acţiunilor de intervenţie cu utilaje de deszăpezire şi răspânditoare de substanţe chimice pentru prevenirea formării poleiului pe Autostrada A2", se arată într-un comunicat de presă al CNADNR.

Directorul CNADNR a mai dispus începerea imediată a cercetării disciplinare a lui Lucian Stan, precum şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare, după finalizarea cercetării.

De asemenea, Narcis Neaga a cerut să fie cercetaţi disciplinar toţi factorii responsabili de întârzierea acţiunilor de intervenţie cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a substanţelor chimice pentru prevenirea formării poleiului pe autostrada A2, iar cei găsiţi vinovaţi să fie sancţionaţi.

CNADNR preciza că măsura a fost luată în vederea evitării producerii accidentelor, în condiţiile în care condiţiile meteo sunt nefavorabile şi multe dintre maşini nu sunt echipate cu cauciucuri de iarnă.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

2 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf