Club Colectiv: Sute de bucureșteni au continuat să aducă flori la locul tragediei

Club Colectiv: Sute de bucureșteni au continuat să aducă flori la locul tragediei

Sute de persoane au continuat, în a patra zi după producerea incendiului de la clubul Colectiv, să aducă flori și candele, mărturie a compasiunii față de victimele incendiului de vinerea trecută și familiile acestora. 

Tineri îndoliați, cu lacrimi în ochi, au păstrat un moment de reculegere în fața clubului, unde au fost așternute în ultimele zile mii de candele și de flori. Ei au refuzat să vorbească despre durerea lor, în schimb, în locul acestora, au vorbit zeci de mesaje lăsate în fața clubului, pe parcursul acestor zile.

"Cerul este plin de îngeri tineri, intrarea a fost liberă, ieșirea i-a costat viața", sunt cuvintele așternute pe hârtie de către unul dintre cei care s-au perindat în aceste zile pe la locul tragediei.

"Rămas bun, prieteni dragi, odihniți-vă în pace! Voi toți ne-ați părăsit prea devreme, din păcate, lăsând mame îndurerate, frați, surori, prieteni dragi", este un alt mesaj.

O panglică pe o coroană de flori, din partea clasei a IX-a D, de la Liceul Teoretic ''Marin Preda'', prezintă sincere condoleanțe. Un copil a lăsat un desen cu ambulanțe, mașini de pompieri, reprezentând locul tragediei.

"Rest in peace, our brothers and sisters", "Îmi lipsiți, băi", "Inimile noastre bat alături de familiile care și-au pierdut copiii", "Odihniți-vă în pace" sunt mesaje scrise pe bannere agățate pe un gard din apropiere.

"Plini de durere, ne plângem frații, este un coșmar din care vrem să ne trezim și nu putem. Este o durere care nu poate fi descrisă în cuvinte, este prea mult, o cicatrice veșnică în inima și sufletul poporului român", a scris cineva pe un carton, printre miile de candele aprinse.

Steagul care a deschis coloana miilor de tineri care au organizat, duminică, un marș, din Piața Universității până la locul tragediei, a fost arborat pe un zid. Pe drapel sunt trecute numele celor doi tineri, care și-au pierdut viața salvând alte persoane din incendiu, Adrian Rugină și Claudiu Petru, dar și mesajul: "Eroii nu vor fi uitați".

"S-au sacrificat pentru alții, să le fie țărâna ușoară", a mai scris cineva, tot cu gândul la cei doi, pe care îi numește "eroii unei națiuni".

Un drapel se află și deasupra unui banner mare negru, pe care scrie cu litere albe: "O să ne lipsiți, oameni frumoși!".

Alții au scris versuri: "Din a sa strânsoare a morții/ nu toți am scăpat cu viață/ Unii am rămas captivi/ Și-au luat din nou tributul/ pentru a voastră lăcomie/ astăzi cu viață am plătit/ dar nu plânge, mama mea/ și nici tu, tăticul meu,/ azi mă înalț la Dumnezeu".

"În astfel de moarte cuvintele sunt de prisos, toată compasiunea și solidaritatea cu familiile victimelor cumplitului accident. Dumnezeu să îi aibă în pază", este un alt mesaj, lăsat alături de sute de flori și zeci de coroane, la locul tragediei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

3 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

4 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

5 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…