Cod portocaliu de caniculă în vestul țării, Cod galben în restul regiunilor

Cod portocaliu de caniculă în vestul țării, Cod galben în restul regiunilor

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis o atenționare Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat pentru șase județe din vestul țării, valabilă joi, și a prelungit pentru ziua de vineri Codul galben pentru cea mai mare parte a țării.

Potrivit meteorologilor, în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți vor fi joi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Tot joi, în cea mai mare parte a țării, aflată sub Cod galben, vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie și de podiș.

Pentru ziua de vineri, ANM menține Codul galben, iar vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în zonele de câmpie și podiș, unde și indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 — 37 de grade și, izolat, 38 de grade.

Valul de căldură va persista și în următoarele zile, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în nord-vestul, nordul țării și în zonele de munte.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale