Cod portocaliu de caniculă în vestul țării, Cod galben în restul regiunilor

Cod portocaliu de caniculă în vestul țării, Cod galben în restul regiunilor

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis o atenționare Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat pentru șase județe din vestul țării, valabilă joi, și a prelungit pentru ziua de vineri Codul galben pentru cea mai mare parte a țării.

Potrivit meteorologilor, în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți vor fi joi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Tot joi, în cea mai mare parte a țării, aflată sub Cod galben, vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie și de podiș.

Pentru ziua de vineri, ANM menține Codul galben, iar vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în zonele de câmpie și podiș, unde și indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 — 37 de grade și, izolat, 38 de grade.

Valul de căldură va persista și în următoarele zile, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în nord-vestul, nordul țării și în zonele de munte.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…