Cod portocaliu de inundații pentru Dolj, Gorj, Mehedinți și Hunedoara, de miercuri

Cod portocaliu de inundații pentru Dolj, Gorj, Mehedinți și Hunedoara, de miercuri

După ce meteorologii au anunțat cod galben de ploi, mai întâi în opt județe din sud-vest și sudul montan și, ulterior, în aproape toată țara, hidrologii au venit și ei cu avertizări. Dacă ploile vin de mâine seară, o avertizare cod portocaliu de inundații intră în vigoare miercuri, 14 mai, orele 9,00. De această dată sunt vizate județele Dolj, Gorj, Mehedinți și Hunedoara, cursurile de apă cu probleme fiind: Drincea (județul Mehedinți), Desnățui superior (județul Dolj), pe Jiu amonte Răcari și afluenții săi (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj). "Se menționează că aceste fenomene se pot produce și pe afluenți de grad inferior ai acestor râuri și pe cursurile de apă necadastrate. Creșteri importante de debite cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENȚIE se pot produce și pe alte râuri mici din zonele de deal și de munte din centrul și estul țării", se arată în comunicatul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor.
De un Cod galben vor fi vizate și mai multe zone, astfel: începând cu data de 14.05.2014, ora 00:00 - pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș superior, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (județele Timiș și Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe Jiu si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj); începând cu data de 14.05.2014, ora 09:00, pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și inferior din judetele Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj și Sibiu, pe unii afluenți ai Mureșului din județul Hunedoara, pe Călmățui și Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman), Argeș și afluenți (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Călărași), Ialomița (județele Dâmbovița, Prahova și Ialomița), Buzau (județele Covasna, Buzău și Brăila), Rm. Sărat (județele Buzău și Vrancea), Putna (județul Vrancea).


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro