Cod portocaliu de ploi abundente în cinci judeţe, până joi la prânz

Cod portocaliu de ploi abundente în cinci judeţe, până joi la prânz

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineaţă două avertizări de scurtă durată: un cod portocaliu de ploi abundente pentru cinci judeţe din ţară şi unul galben de vânt puternic, valabil în alte cinci judeţe.

Astfel, codul portocaliu este valabil până la ora 11.00 în cea mai mare parte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, jumătatea nordică a judeţului Dolj, local în judeţul Vâlcea şi în extremitatea estică a judeţului Caraş-Severin.

Aici „se vor semnala ploi abundente, iar în intervalul atenţionat va continua să plouă şi se vor înregistra cantităţi de apă în jur de 15 - 20l/mp, în zonă acumulându-se până la ora 08 cantităţi de apă în jur de 50 l/mp”, avertizează meteorologii.

În plus, ploile vor fi asociate cu intensificări temporare ale vântului de peste 50-60 km/h, mai spun aceştia.

Codul galben este valabil până la ora 12.00 pe arii extinse în judeţul Teleorman, sudul judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, vestul judeţului Ialomiţa şi sudul şi estul judeţului Buzău.

Aici se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor atinge local 55-65 km/h, potrivit ANM.

Cod galben de ploi până la ora 20.00

În plus, este încă valabilă, până joi seară, avertizarea de cod galben de ploi şi ninsori emisă , miercuri dimineaţă, pentru şase judeţe din sud-vestul ţării, carea intrat în vigoare miercuri seară.

Astfel, potrivit ANM, În intervalul 16 aprilie, ora 18.00 – 17 aprilie, ora 20.00 va ploua în cea mai mare parte a ţării. În Oltenia şi în sudul Banatului, cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat.Vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră.

Vreme schimbătoare de Paşte

În următoarele două săptămâni (14 – 27 aprilie), vremea va continua să oscileze între zile însorite şi zile mohorâte . Specialiştii au anunţat că în această săptămână vom avea parte de temperaturi mai reci, însă începând cu 18-19 aprilie vremea se va mai încălzi.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...