Colonel STS, detașat la SGG, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru trafic de influență

Enache Ștefan, ofițer activ cu gradul militar de colonel în cadrul UM 02999 - Serviciul de Telecomunicații Speciale și consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, la data faptei, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, informează Direcția Națională Anticorupție într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în rechizitoriul întocmit procurorii militari au reținut că, la data de 8 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 de euro în scopul de interveni pe lângă directorul Regiei Autonome — Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra căruia a dat asigurări că are influență, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitație, a unui imobil din municipiul București, la un preț mult subevaluat.

Imobilul astfel achiziționat urma să fie valorificat, iar profitul să fie împărțit între inculpat și persoana respectivă, precizează DNA.

"Ulterior, în data de 10 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins și în ziua de 14 decembrie 2015 a primit suma de 30.000 de euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziționarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante", se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

5 Citiți și voi cum proceda PSD pentru a pune pe funcții slugoii de partid / Studiu de caz: Cum a ajuns ăsta șeful…

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou