Comănescu, despre relația cu Rusia: Trebuie să fim pragmatici, sunt puncte pe care putem să continuăm dialogul

Comănescu, despre relația cu Rusia: Trebuie să fim pragmatici, sunt puncte pe care putem să continuăm dialogul

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a declarat marți că România trebuie să fie pragmatică în relația cu Federația Rusă arătând că, dincolo de problemele legate de intervenția Rusiei în estul Ucrainei, există "chestiuni punctuale" asupra cărora Bucureștiul și Moscova pot continua dialogul. 

"Relația cu Rusia este o una despre care aș spune că e cvasi-similară cu relația pe care și alte state membre al Uniunii Europene sau ale Alianței Nord-Atlantice o au cu Federația Rusă. Trebuie să fim pragmatici. Dincolo de ceea ce menționam, evident că sunt chestiuni punctuale asupra cărora putem să continuăm dialogul. Mă refer, de exemplu, la chestiunile economice", a spus Comănescu, la TVR.

El a menționat că România trebuie să continue colaborarea cu Rusia și în Organizația Cooperării Economice a Mării Negre.

În ceea ce privește celelalte aspecte, legate de modul în care Rusia se implică în estul Ucrainei și de situația din Crimeea, șeful diplomației române a subliniat necesitatea ca Moscova să respecte angajamentele asumate prin acordurile de la Minsk și regulile de drept internațional.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…