Comănescu, despre relația cu Rusia: Trebuie să fim pragmatici, sunt puncte pe care putem să continuăm dialogul

Comănescu, despre relația cu Rusia: Trebuie să fim pragmatici, sunt puncte pe care putem să continuăm dialogul

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a declarat marți că România trebuie să fie pragmatică în relația cu Federația Rusă arătând că, dincolo de problemele legate de intervenția Rusiei în estul Ucrainei, există "chestiuni punctuale" asupra cărora Bucureștiul și Moscova pot continua dialogul. 

"Relația cu Rusia este o una despre care aș spune că e cvasi-similară cu relația pe care și alte state membre al Uniunii Europene sau ale Alianței Nord-Atlantice o au cu Federația Rusă. Trebuie să fim pragmatici. Dincolo de ceea ce menționam, evident că sunt chestiuni punctuale asupra cărora putem să continuăm dialogul. Mă refer, de exemplu, la chestiunile economice", a spus Comănescu, la TVR.

El a menționat că România trebuie să continue colaborarea cu Rusia și în Organizația Cooperării Economice a Mării Negre.

În ceea ce privește celelalte aspecte, legate de modul în care Rusia se implică în estul Ucrainei și de situația din Crimeea, șeful diplomației române a subliniat necesitatea ca Moscova să respecte angajamentele asumate prin acordurile de la Minsk și regulile de drept internațional.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”