Comisiile parlamentare de sănătate: Patriciu Achimaș Cadariu - aviz favorabil

Comisiile parlamentare de sănătate: Patriciu Achimaș Cadariu - aviz favorabil

Medicul Andrei Patriciu Achimaș Cadariu, propus pentru funcția de ministru al Sănătății, a primit luni aviz favorabil, în urma audierii în comisiile parlamentare de specialitate, fiind înregistrate 25 de voturi ''pentru'' și o abținere. "Pacientul a rămas în centrul preocupărilor mele. Mi-am desfășurat activitatea într-un sistem de sănătate, nu într-un mod abstract", a declarat acesta, la audieri.

El le-a spus parlamentarilor din Comisiile reunite de sănătate că își dorește ca activitatea sa să fie desfășurată cu transparență și colaborare.

"Nu cred în oameni providențiali, nu sunt un om providențial. Am un mandat definit în timp și spațiu", a afirmat Cadariu.

În opinia acestuia, este necesar a fi dezvoltat un program de educație pentru sănătate și profilaxie. "Doar într-o echipă vom putea reuși să parcurgem acest an cu succes", a arătat medicul.

Potrivit acestuia, campania de vaccinare nu merge fără educarea populației, în care să fie implicate și societatea civilă și chiar Biserica.

Referindu-se la legea Sănătății, el a mai afirmat că trei paliere sunt foarte importante: medicina școlară, cea comunitară și malpraxisul. "Este nevoie de timp. În acest moment mă abțin de a da un termen, nu poate fi mai repede de a doua jumătate a anului viitor", a spus acesta.

Patriciu Achimaș Cadariu a susținut remunerarea suplimentară a personalului medical implicat în îngrijirea răniților de la Colectiv.

După audieri, la întrebările jurnaliștilor, acesta a precizat că era la un spectacol de operă când a fost sunat de premierul desemnat, Dacian Cioloș, care i-a propus să preia această funcție. "Eram la un spectacol de operă și a trebuit să ies din sală", a spus medicul.

Întrebat dacă l-a surprins propunerea, Achimaș Cadariu a admis că a avut o discuție în prealabil cu Cioloș.

Ceea ce l-a determinat să accepte propunerea a fost ''coeziunea națională'' după tragedia din clubul Colectiv, a recunoscut el.

Referindu-se la programele începute de Nicolae Bănicioiu, Patriciu Achimaș Cadariu a arătat că acestea sunt bune și vor continua "fără doar și poate". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”