Conducerea Camerei: Comisia juridică va informa până luni când dă raportul în cazul Ponta

Conducerea Camerei: Comisia juridică va informa până luni când dă raportul în cazul Ponta

Comisia juridică a Camerei Deputaților are termen până luni pentru a informa când va întocmi raportul referitor la cererea primită din partea procurorului general referitoare la premierul Victor Ponta, a afirmat Marcel Ciolacu, secretar al Camerei.

Pe ordinea de zi a Biroului permanent de vineri s-a aflat ca unic punct scrisoarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Tiberiu Nițu, referitoare la formularea cererii de începere a urmăririi penale față de premierul Victor Ponta.

Marcel Ciolacu a precizat că cererea a fost înaintată Comisiei juridice, conform Regulamentului (art. 157), care prevede că aceasta are termen 5 zile pentru informare.

Art. 157 din Regulament prevede că Biroul permanent al Camerei Deputaților are obligația să ceară Comisiei juridice să prezinte în cel mult cinci zile o primă evaluare a respectivei solicitări și o estimare a timpului necesar pentru a realiza audierea deputatului și pentru a studia documentele înaintate de procurorul general.

"Domnul președinte al Camerei a spus că până luni, la ora 14,00, când avem din nou Bp, deja domnul Ciucă (n.r. președintele Comisiei juridice) să convoace Bp (conducerea — n.r.) al Comisiei și să ne spună, după discuțiile avute, în cât timp urmează să prezinte raportul. (...) Bp al Comisiei juridice se întrunește până luni. Pentru raport Comisia (n.r. — potrivit Regulamentului) are exact 14 zile", a spus Ciolacu.

El a adăugat că Biroul permanent al Camerei va introduce în plen raportul Comisiei juridice imediat ce acesta va fi întocmit.

Ciolacu a precizat că premierul Victor Ponta și avocații săi pot studia dosarul la Comisia juridică, după ce se va conveni cu președintele acesteia. Dosarul are 5 volume care cuprind 1.110 pagini și vizează 3 infracțiuni de conflict de interese. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...