Constanța: Marius Constantin, ginerele lui Bercea, rămâne în arest în dosarul șantajării lui Mircea Băsescu

Constanța: Marius Constantin, ginerele lui Bercea, rămâne în arest în dosarul șantajării lui Mircea Băsescu

Ginerele interlopului Bercea Mondial, Marius Constantin, cercetat alături de alte patru persoane în dosarul de șantaj în care este implicat fratele șefului statului, Mircea Băsescu, rămâne în arest preventiv, potrivit unei hotărâri luate luni de magistrații Curții de Apel Constanța.

Judecătorii au constatat legalitatea măsurii arestării preventive și au respins cererea lui Marius Constantin de înlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu, decizia magistraților putând fi contestată.

Pe 23 iunie 2014, procurorii DNA — Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpați în dosarul ce-l vizează pe Mircea Băsescu. Aceștia sunt ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, aflat în stare de arest preventiv pentru șantaj cu circumstanțe agravante în stare de recidivă, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, precum și minorul de 17 ani Grinică Anghel — pentru șantaj cu circumstanțe agravante, cei doi aflându-se sub control judiciar. În același dosar penal au mai fost trimiși în judecată pentru șantaj fiul lui Bercea, Florin Anghel, care este în penitenciar pentru executarea pedepsei într-o altă cauză, și mama acestuia și a Izaurei, Fănica Anghel, arestată într-un alt dosar.

Luna trecută, magistrații Tribunalului Constanța au dispus începerea judecării celor cinci inculpați.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână — persoana care ar fi avut rol de intermediar, sunt și ei arestați preventiv într-un dosar de trafic de influență, instrumentat de DNA București.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…