Constanța: Nicușor Constantinescu reclamă lipsa unui tratament nediscriminatoriu și echitabil în instanță

Constanța: Nicușor Constantinescu reclamă lipsa unui tratament nediscriminatoriu și echitabil în instanță

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a anunțat, marți, că a formulat plângere penală și sesizare a CSM împotriva procurorului de caz și a judecătoarei care-l judecă în două dosare penale.

Nicușor Constantinescu a prezentat, într-o conferință de presă susținută în holul Prefecturii, două mape cu copiile celor 18 memorii, sesizări și plângeri transmise către Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Ministerul Justiției , Avocatul Poporului, Guvernului, Camerei Deputaților și Senatului, Președintelui României și comisiilor pentru cercetarea abuzurilor din cele două camere ale Parlamentului, în care-l reclamă de abuz în serviciu pe procurorul DNA Andrei Bodean și de imparțialitate, lipsa unui tratament nediscriminatoriu și a unui proces echitabil și antepronunțare pe judecătoarea de caz, Iulia Cezara Suciu.

"Dincolo de tot ce înseamnă persoana mea, dincolo de boala mea și toate aspectele pe care le cunoașteți, trag un semnal de alarmă! Cred că această hăituială instaurată de doi ani trebuie să se oprească. De aceea am depus memorii și plângeri la CSM și la alte instituții ale statului cât și la președintele României, Klaus Iohannis, împotriva procurorului Bodean (Andrei Bodean — n.a.) și împotriva magistratului Suciu (...) Nu am făcut această conferință acum pentru a influența decizia instanței de pe 14 octombrie. Doamna Iulia Cezara Suciu oricum este influențată si oricum s-a antepronunțat în dosarul meu și îmi va da o condamnare", a afirmat Constantinescu.

De asemenea, Nicușor Constantinescu a mai afirmat că nu intenționează să demisioneze din funcția de președinte al Consiliului Județean, după modelul colegului său Radu Mazăre, dar se gândește să înființeze un nou partid politic. "Mă mai gândesc dacă fac Partidul Dobrogenilor, dar momentan, politic, sunt membru PSD", a încheiat președintele suspendat al CJ.

Nicușor Daniel Constantinescu este judecat sub control judiciar în două dosare penale, pentru subfinanțarea Centrului Militar Zonal Constanța și pentru susținerea unor festivaluri de muzică și al altor activități culturale prin intermediul Fundației Fantasio a Consiliului Județean Constanța. El are interdicție să comunice direct sau indirect și prin orice mijloace cu martorii și experții din cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanța, cu personalul din cadrul Consiliului Județean Constanța și cu consilierii județeni care au participat în procesul de propunere, decizie și execuție a celor două hotărâri ale Consiliului Județean Constanța ce au vizat Centrul Militar Zonal Constanța (HCJ 153/2009 și HCJ 339/2012), să divulge sau să redea în presă sau pe rețelele sociale, direct sau indirect, informații din cauza penală și să exercite funcția de Președinte al Consiliului Județean Constanța. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu