Constanța: Persoane reținute pentru trafic de droguri de risc în urma a 18 percheziții domiciliare

Constanța: Persoane reținute pentru trafic de droguri de risc în urma a 18 percheziții domiciliare

Trei persoane au fost reținute pentru trafic de droguri de risc și vor fi prezentate, vineri, instanței, cu propunere de arestare preventivă, în urma a 18 percheziții domiciliare efectuate de polițiști în Constanța și Năvodari.

Acțiunea, organizată de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța, sub coordonarea procurorilor DIICOT — Serviciul Teritorial Constanța, a vizat mai multe persoane care, în perioada iulie-octombrie 2015, s-au implicat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit polițiștilor constănțeni, în urma perchezițiilor domiciliare au fost găsite 12 grame de substanță vegetală, 40 grame de substanță pulverulentă, trei grindere, un cântar electronic, precum și alte dispozitive pentru prepararea, porționarea și consumul drogurilor.

În urma analizelor de laborator a reieșit că substanțele vegetale și pulverulente confiscate fac parte din categoria drogurilor de risc, respectiv cannabis și alpha pvp, fiind identificate și alte substanțe cu proprietăți psihoactive.

Procurorii DIICOT Constanța au audiat 15 persoane și au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva a cinci inculpați, trei dintre ei fiind reținuți.

Suspecții sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Acțiunea a fost sprijinită operativ și logistic de către Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime Constanța, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța — Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul de Acțiuni Speciale, precum și Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...