Constanța: Primarul orașului Techirghiol, arestat preventiv pentru luare de mită

Primarul orașului Techirghiol, Adrian Stan, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce Tribunalul Constanța a admis sâmbătă cererea DNA de a emite mandat pe numele acestuia. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată.

Primarul Adrian Stan a fost reținut vineri de procurorii anticorupție după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită. El este acuzat de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, primarul Adrian Stan a primit în mai multe rânduri de la un om de afaceri (denunțător în cauză) sume de bani, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, privind executarea unui contract de execuție lucrări.

"În 13 octombrie 2015, Adrian Stan a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul aceluiași contract și achitate de Primăria Techirghiol. În baza acestei înțelegeri, la data de 23 octombrie, inculpatul Stan a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracțiunii flagrante", au reținut anchetatorii.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Adrian Stan, în vârstă de 52 de ani, a urmat cursurile Facultății de Medicină Veterinară din Iași și după absolvire a fost repartizat în județul Constanța unde a profesat atât în cadrul complexelor zootehnice cât și în cadrul Circumscripției Sanitar-Veterinare sau ca șef al Serviciului de Carantină Veterinară din Portul Constanța — după 1990. A fost consilier local, viceprimar al Orașului Techirghiol, subsecretar de stat și vicepreședinte al Agenției Domeniilor Statului iar din 2008 primar al Orașului Techirghiol. De asemenea, a absolvit cursurile Colegiul Național de Apărare și ale Institutul Diplomatic Român, cursurile masterale în Managementul economico-financiar la Facultatea de Economie din cadrul Universității "Petru Andrei" — Iași și cursurile pentru formarea înalților funcționari publici, din cadrul Institutului Național de Administrație. Adrian Stan a debutat în viața politică ca membru al Partidului Liberal 1993 (PL 93) activând ulterior în PNL, după fuziunea celor două partide. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan