Constanța: Rețea internațională de hoți, destructurată de Garda de Coastă

O echipă a Gărzii de Coastă, sub coordonarea Curții de Apel Constanța, a destructurat o grupare de hoți care se ocupa cu introducerea în România și comercializarea de bijuterii și bunuri de mare valoare (ceasuri, laptopuri, telefoane mobile) furate din diferite state ale Uniunii Europene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, comisar Petrișor Ieremia, polițiștii au aflat, în cursul lunii iulie, că mari cantități de bijuterii din aur și argint, provenite din furtul din locuințe în diferite țări ale Uniunii Europene, erau aduse în România prin intermediul unor firme de curierat, coletele fiind ridicate la destinație de către membrii rețelei, care ulterior le comercializau.

Astfel, joi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii Gărzii de Coastă, împreună cu agenți cadrul I.P.J. Constanța și cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă, au surprins în flagrant trei cetățeni români care au ridicat de la o firma de curierat din Municipiul Constanța cinci colete ce conțineau bunuri despre care existau suspiciuni că ar fi furate din spațiul U. E. Ulterior, în urma unor percheziții domiciliare au mai fost descoperite: 1.773 bijuterii din metal de culoare alb, în greutate de aproximativ 6,3 kilograme, 211 bijuterii din metal de culoare galben cântărind 1,8 kilograme, 30 de ceasuri, o armă de foc tip revolver, zece arme albe, statuete, laptopuri, tablete, televizoare LCD, tablouri, monede și bancnote de colecție, un autoturism marca BMW (în valoare de 9.000 euro) și diferite înscrisuri ce au legătură cu cazul.

Membri rețelei sunt cercetați pentru contrabandă la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

3 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

4 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

5 Cine sunt procurorii propuși pentru preluarea șefiei celor mai importante parchete din țară

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț