Constanța: Rețea internațională de hoți, destructurată de Garda de Coastă

O echipă a Gărzii de Coastă, sub coordonarea Curții de Apel Constanța, a destructurat o grupare de hoți care se ocupa cu introducerea în România și comercializarea de bijuterii și bunuri de mare valoare (ceasuri, laptopuri, telefoane mobile) furate din diferite state ale Uniunii Europene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, comisar Petrișor Ieremia, polițiștii au aflat, în cursul lunii iulie, că mari cantități de bijuterii din aur și argint, provenite din furtul din locuințe în diferite țări ale Uniunii Europene, erau aduse în România prin intermediul unor firme de curierat, coletele fiind ridicate la destinație de către membrii rețelei, care ulterior le comercializau.

Astfel, joi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii Gărzii de Coastă, împreună cu agenți cadrul I.P.J. Constanța și cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă, au surprins în flagrant trei cetățeni români care au ridicat de la o firma de curierat din Municipiul Constanța cinci colete ce conțineau bunuri despre care existau suspiciuni că ar fi furate din spațiul U. E. Ulterior, în urma unor percheziții domiciliare au mai fost descoperite: 1.773 bijuterii din metal de culoare alb, în greutate de aproximativ 6,3 kilograme, 211 bijuterii din metal de culoare galben cântărind 1,8 kilograme, 30 de ceasuri, o armă de foc tip revolver, zece arme albe, statuete, laptopuri, tablete, televizoare LCD, tablouri, monede și bancnote de colecție, un autoturism marca BMW (în valoare de 9.000 euro) și diferite înscrisuri ce au legătură cu cazul.

Membri rețelei sunt cercetați pentru contrabandă la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevăratul stat paralel! Dezvăluiri uluitoare despre DIE, Mafia lui Ceaușescu! Ei conduc acum, din umbră, cini…

2 Noul arhiepiscop al Sucevei, Calinic, îi avertizează pe preoți să nu se implice în traficul de țigări și lemn

3 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

4 VIDEO Priviți aceste imagini din America!

5 Rău a ajuns Armata Română...