Constanța: Rețea internațională de hoți, destructurată de Garda de Coastă

Constanța: Rețea internațională de hoți, destructurată de Garda de Coastă

O echipă a Gărzii de Coastă, sub coordonarea Curții de Apel Constanța, a destructurat o grupare de hoți care se ocupa cu introducerea în România și comercializarea de bijuterii și bunuri de mare valoare (ceasuri, laptopuri, telefoane mobile) furate din diferite state ale Uniunii Europene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, comisar Petrișor Ieremia, polițiștii au aflat, în cursul lunii iulie, că mari cantități de bijuterii din aur și argint, provenite din furtul din locuințe în diferite țări ale Uniunii Europene, erau aduse în România prin intermediul unor firme de curierat, coletele fiind ridicate la destinație de către membrii rețelei, care ulterior le comercializau.

Astfel, joi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii Gărzii de Coastă, împreună cu agenți cadrul I.P.J. Constanța și cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă, au surprins în flagrant trei cetățeni români care au ridicat de la o firma de curierat din Municipiul Constanța cinci colete ce conțineau bunuri despre care existau suspiciuni că ar fi furate din spațiul U. E. Ulterior, în urma unor percheziții domiciliare au mai fost descoperite: 1.773 bijuterii din metal de culoare alb, în greutate de aproximativ 6,3 kilograme, 211 bijuterii din metal de culoare galben cântărind 1,8 kilograme, 30 de ceasuri, o armă de foc tip revolver, zece arme albe, statuete, laptopuri, tablete, televizoare LCD, tablouri, monede și bancnote de colecție, un autoturism marca BMW (în valoare de 9.000 euro) și diferite înscrisuri ce au legătură cu cazul.

Membri rețelei sunt cercetați pentru contrabandă la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 Proiecție pentru parlamentare furnizată de Rareș Bogdan: PNL, USR și PMP, majoritate stabilă, de peste 60%. Pr…

4 ULTIMA ORĂ Alte două Consilii Județene conduse de PNL construiesc singure un drum expres. Maramureș și Sălaj a…

5 Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare / Acest jeg a fost unul dintre „zeii US…