Cornel Penescu va executa cinci ani de închisoare, după contopirea pedepselor din șapte dosare

Cornel Penescu va executa cinci ani de închisoare, după contopirea pedepselor din șapte dosare

Omul de afaceri Cornel Penescu, fost finanțator al clubului de fotbal FC Argeș, va executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare, magistrații de la Tribunalul Prahova admițând, marți, cererea sa privind contopirea pedepselor definitive pe care acesta le are în șapte dosare penale.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis cererea de contopire formulată de condamnatul Cornel Penescu, aflat în prezent în Penitenciarul Ploiești, cu privire la pedepsele definitive primite în șapte dosare.

Penescu a primit pedepse între doi și cinci ani de închisoare cu executare în patru dosare, între care cel al fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, dosarul 'Mită pentru arbitri' și dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Argeș, Constantin Nicolescu, a fost condamnat pentru fraudă cu fonduri europene.

În alte trei dosare, fostul finanțator al FC Argeș a primit o pedeapsă de doi ani și șase luni cu suspendare și alte două de câte trei ani, tot cu suspendare.

Tribunalul Prahova a constatat că faptele pentru care a fost condamnat definitiv Penescu în cele șapte dosare sunt concurente, a dispus anularea suspendării executării sub supraveghere a celor trei pedepse și a descontopit două dintre cele șapte.

Ulterior, prin contopire, magistrații au stabilit că Penescu va executa pedeapsa principală cea mai grea, aceea de cinci ani de închisoare, la care se adaugă pedeapsa complementară cea mai grea, aceea a interzicerii, pe o durată de 10 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor de a alege și a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a avea orice funcție de conducere, decizie sau control într-o societate comercială.

Decizia magistraților nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean