Cristian Pațurcă, simbol al Pieței Universității, a fost comemorat sâmbătă

Cristian Pațurcă, simbol al Pieței Universității, a fost comemorat sâmbătă

Cristian Pațurcă, simbol al Pieței Universității, a fost comemorat sâmbătă, la Cimitirul Bellu și în Piața Universității, unde membri ai Asociației "21 Decembrie 1989" și prieteni au depus flori și au aprins lumânări în amintirea sa. Președintele Asociației "21 Decembrie 1989", Teodor Mărieș, a anunțat că la sediul organizației are loc sâmbătă seara un concert susținut de trupa și prietenii alături de care Pațurcă a cântat, în urmă cu aproape 26 de ani, în Piața Universității.

"Pentru noi, pentru Asociația 21 Decembrie, pentru cei care au fost în Piața Universității, pentru toți golanii și pentru românii care cu adevărat au perceput lupta anticomunistă din Piața Universității la adevărate cote și la adevărata luptă pentru democrație, Cristi Pațurcă a fost, am putea spune, vârf de lance alături de Vali Sterian nu doar prin 'Imnul golanilor', ci prin toate melodiile Pieței Universității", a declarat Mărieș.

El a spus că Pațurcă a deschis calea către mulțimi. "Cristi Pațurcă a fost omul care a deschis calea către mulțimi foarte mulți ani, începând cu balconul Pieței Universității și terminând cu unele campanii electorale, el urca primul, deschidea sufletele, după care veneau ei. Din păcate, acei ei, marea majoritate, l-au uitat. Nu l-au ajutat și practic Cristi a avut, mai ales în anii grei de boală, mult de suferit și din cauza faptului că cei pe care i-a ajutat cu adevărat nu i-au fost alături", a adăugat președintele Asociației "21 Decembrie 1989".

Interpretul de muzică folk Cristian Pațurcă, autorul "Imnului golanilor", melodia simbol a Pieței Universității s-a născut la 10 septembrie 1964 în București și a murit la 18 ianuarie 2011.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…