Crucea Roșie Timiș a pregătit aproximativ 2000 de pachete cu produse alimentare și de igienă pentru eventualii refugiați

Crucea Roșie Timiș a pregătit aproximativ 2000 de pachete cu produse alimentare și de igienă pentru eventualii refugiați

Crucea Roșie Timiș are pregătite 1.000 de pachete alimentare cu produse greu perisabile și 940 de pachete igienice de primă necesitate, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Lucian Trif, directorul filialei județene a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

'În prima fază, a fost vorba despre un exercițiu al MAI care a solicitat sprijinul Crucii Roșii de la București, punând la dispoziție materialele de primă necesitate cum ar fi corturi, paturi și pachete alimentare. Corturile și paturile au fost folosite (în timpul exercițiului MAI, n.r.), dar pachetele alimentare, în lipsa refugiaților beneficiari, nu-și au rostul. Ele sunt pe stoc, există, sunt pregătite 1.000 de pachete alimentare cu produse greu perisabile și 940 de pachete igienice cu materiale de primă necesitate, dar au fost doar date în custodie Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Timiș, ca o solicitare a lor', a afirmat Lucian Trif.

Conform acestuia, Crucea Roșie Timiș va fi cooptată, cu siguranță, pentru a ajuta la triajul epidemiologic primar. 'Mai mult ca sigur vom fi cooptați. Vom fi prezenți acolo, dovadă fiind corturile noastre sanitare amplasate în zonă', a menționat Trif.

Potrivit directorului Crucii Roșii din Timiș, în tabăra de la Moravița au fost montate 50 de corturi, 249 de paturi pliante, 1.956 de saci de dormit și au fost pregătite 1.000 de pachete alimentare (alimente greu perisabile precum conserve, ulei, paste, bulion, făină etc) și 940 de pachete igienice (săpun, șampon, pastă de dinți, periuțe, spumă de ras, dero etc).

În localitățile Moravița și Lunga din județul Timiș se desfășoară un exercițiu al Ministerului Afacerilor Interne de testare a capacității operaționale de răspuns a României din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…