CSM: Ponta a încălcat independența justiției prin declarațiile referitoare la condamnarea lui Dragnea

CSM: Ponta a încălcat independența justiției prin declarațiile referitoare la condamnarea lui Dragnea

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis luni că s-a încălcat independența justiției în urma declarațiilor făcute de premierul Victor Ponta privind condamnarea lui Liviu Dragnea.

CSM și-a însușit raportul Inspecției Judiciare care, în urma verificărilor, a concluzionat că afirmațiile făcute de premier au fost de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar.

Pe 2 iunie, conducerea CSM a sesizat Inspecția Judiciară pentru verificări cu privire la apărarea independenței sistemului judiciar în urma declarațiilor făcute de premierul Victor Ponta privind condamnarea lui Liviu Dragnea.

"Ca urmare a afirmațiilor domnului Victor Ponta, prim-ministru al României, emise în spațiul public în cadrul emisiunii 'Ora de vârf', difuzate pe postul de televiziune România TV în data de 1 iunie 2015, cu începere de la ora 20,31, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenței sistemului judiciar, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată cu modificările și completările ulterioare", preciza CSM.

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, susținea, la începutul lunii, că în partidul pe care îl conduce există o stare de nemulțumire cauzată de condamnarea lui Liviu Dragnea la un an cu suspendare în dosarul "Referendumul", decizie a justiției pe care social-democrații o consideră "nedreaptă".

"Este (tensiune în PSD — n.r.), bineînțeles că este, pentru că noi am guvernat și guvernăm și la nivel central, guvernăm și la nivel local. După chestia asta absolut nedreaptă cu condamnarea lui Dragnea — că am făcut referendum, de parcă l-a făcut Dragnea singur, dar l-am făcut toți — ați văzut ce pățesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu știu ce. Vă dați seama că judecătoarele de la Dragnea dacă cumva îl achitau pe Dragnea cred că erau și arestate acum.

Au dat și ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru că nu doar noi, ci și PNL a fost cu noi la suspendare. Toți am fost, mă rog, toți cei care am luat decizia. Sigur că e o stare de nemulțumire, pentru că e o nedreptate care ni se face", spunea Ponta, la România TV. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro