CTP: Întemniţarea lui Voiculescu, şi mai ales confiscarea averii, dă fiori tuturor cotoşmanilor cu agoniseli imense, crescute din pământ, din iarbă verde după `89, şi care se mai află în libertate.

CTP: Întemniţarea lui Voiculescu, şi mai ales confiscarea averii, dă fiori tuturor cotoşmanilor cu agoniseli imense, crescute din pământ, din iarbă verde după `89, şi care se mai află în libertate.

,,Simbolic vorbind, este al doilea moment istoric al Justiţiei după 1989, primul fiind încarcerarea lui Adrian Năstase. Fostul premier reprezenta Sistemul de dinainte de `89 şi de după, în partea lui nomenclaturistă de Partid, în vreme ce Dan Voiculescu era reprezentantul celuilalt stâlp al Sistemului, Securitatea, cu pătura ei „aristocratică”, deţinătoare de sume în valută aiuritoare pentru simplul cetăţean. Să-l vezi pe intangibilul Voiculescu apăsat pe cap de poliţist şi băgat în maşina care-l duce la zdup lasă urme în conştientul şi subconştientul acestei naţii, chiar dacă aparatul său de propagandă mediatic îşi va face în continuare treaba, prezentându-l ca pe un martir al regimului Băsescu”, scrie Cristian Tudor Popescu într-un editorial cu titlul „Puşcăria salvează România?”. Editorialistul Gândul mai precizează că prin intermediul acestei condamnări, cât mai ales prin confiscarea averii lui Dan Voiculescu, oamenii de afaceri cu averi ilicite ar putea avea „fiori”. „Întemniţarea lui Voiculescu şi mai ales începerea confiscării averii lui e un semnal ce poate să dea fiori tuturor cotoşmanilor cu agoniseli imense, crescute din pământ, din iarbă verde după `89, şi care se mai află în libertate. Personajele acelea care te privesc din televizor cu ochi semiînchişi, de carnasier sătul, explicând ca la şcoala ajutătoare cum au făcut ei banii, cu inteligenţa lor capitalistă, deoarece „nu oricine e născut pentru afaceri, trebuie să ai fler...”, scrie jurnalistul Cristian Tudor Popescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina