Cutremur de 3,8 grade în Banat

Cutremur de 3,8 grade în Banat

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs marţi, la ora 15.12, în Banat, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremur de 3,8 grade în Banat

Seismul s-a produs la adâncimea de doi kilometri şi a avut intensitatea IV pe scara Mercalli, în zona epicentrală.

Un alt cutremur, de trei grade pe scara Richter, s-a produs marţi, la ora 12.52.

În zona seismică Vrancea s-au produs, în decembrie, alte opt cutremure cu magnitudini între 3,1 şi 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind înregistrat în 7 decembrie.

În 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

 

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...