Dâmbovița: Pagubă de 500.000 de lei și dosar penal deschis în cazul contoarelor de apă desigilate de la Titu

Dâmbovița: Pagubă de 500.000 de lei și dosar penal deschis în cazul contoarelor de apă desigilate de la Titu

O pagubă de 500.000 de lei, trei salariați concediați și deschiderea unui dosar penal sunt rezultatele cercetării incidentului de la Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița, după ce aproape 40 de contoare de apă de scări de bloc din localitatea Titu au fost descoperite desigilate, iar unele montate invers pentru a scădea consumul real.

Neregulile au fost anunțate în luna mai, într-o conferință de presă, de directorul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, Mircea Constantin, care a precizat că au fost descoperite după ce conducerea companiei a hotărât să inventarieze abonații.

''Calculul aproximativ al prejudiciului stabilit de către Comisia de cercetare disciplinară prealabilă precum și de constatare și evaluare a prejudiciului aferent asociațiilor de proprietari din cadrul Sectorului Titu, cauzat Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A. în perioada martie 2014 — aprilie 2015 și iunie 2015, în urma neregulilor constatate de către comisia de control și au făcut obiectul cercetării disciplinare este de 559.349 lei'', se arată într-un comunicat de presă, remis, vineri, de Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița.

În document se mai arată că s-a dispus concedierea a trei salariați ai companiei de apă din cadrul Sectorului Titu, sancționarea pe trei luni cu 10% din salariu a altor patru salariați și cu 5% a altor doi salariați. Un alt angajat al companiei de apă a primit avertisment scris.

''Conform calculului estimativ al prejudiciului cauzat societății, în cuantum de 559.349 lei, considerăm că societatea se constituie parte civilă în procesul penal, întrucât facturarea apei potabile către populația orașului Titu nu s-a efectuat corespunzător, urmând ca suma să fie recuperată de la persoanele găsite vinovate de către organele de cercetate abilitate'', se mai arată în comunicatul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița.

La Titu, în luna mai au fost verificate 51 de scări de bloc și au fost depistate 39 de contoare cu sigiliul rupt, din care 14 erau montate în sens invers.

Poliția a deschis un dosar penal în acest caz.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

3 Această imagine este reală...

4 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

5 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă