Denunţătorul lui Vâlcov, trimis în judecată

Denunţătorul lui Vâlcov, trimis în judecată

Dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care administratorul Tehnologica Radion, Theodor Berna, denunţător în dosarul lui Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată de Pachetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi care se afla pe rolul Tribunalului Prahova va fi trimis spre soluţionare Tribunalului Bucureşti. 

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii de la Tribunalul Prahova au admis, marţi, excepţia necompetenţei teritoriale a instanţei, invocată din oficiu în acest dosar, şi au dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti, decizia fiind definitivă. 

Theodor Berna a fost arestat preventiv la data de 19 august 2014 sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro. 

Trei luni mai târziu, respectiv în noiembrie, Berna a fost trimis în judecată alături de alte şase persoane şi patru societăţi comerciale, între care două controlate de el, respectiv SC Tehnologica Radion SRL şi SC Teloxim Con SRL. 

'Inculpaţii, în calitate de administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, cu scopul ascunderii provenienţei ilicite a acestora, sume ce ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăţi comerciale de tip fantomă', se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. 

Potrivit procurorilor, valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală este în cuantum de 111.007.553 lei şi 395.785.691 lei din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, iar pentru recuperarea acestuia s-a luat măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor aparţinând inculpatului Berna Theodor, SC Tehnologica Radion SRL şi SC Teloxim Con SRL, mai menţionează sursa citată. 

În luna decembrie a anului trecut, Theodor Berna a fost plasat în arest la domiciliu, iar în luna mai a fost pus sub control judiciar. 

Theodor Berna este denunţător în dosarul în care fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, acesta din urmă fiind acuzat că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la administratorul companiei Tehnologica Radion.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…