Deputatul Mircia Muntean, trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Deputatul Mircia Muntean, trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție l-au trimis în judecată pe deputatul PSD Mircia Muntean, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, la data de 30 octombrie 2014, organele de poliție din cadrul municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul că, în zona aflată în intersecția semaforizată dintre str. Zarandului și str. Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulație a sensului de mers Sibiu — Arad, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva.

Din probele administrate în cauză, a reieșit că Mircia Muntean, aflat în stare de ebrietate, a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în staționare la culoarea roșie a semaforului, venind din spatele acestora și nereușind să oprească la timp autoturismul la volanul căruia se afla, ulterior îndepărtându-se de zona accidentului.

Mircia Muntean a fost descoperit, după aproximativ 20 minute, încercând să escaladeze un gard împrejmuitor din apropiere și dus la locul accidentului de către un polițist.

În buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara, se atestă faptul că Mircia Muntean avea o alcoolemie de 1,30 gr la mie la prima probă de sânge recoltată, respectiv 1,10 gr la mie la cea de-a doua probă.

Raportat la decizia nr. 732 din 16 decembrie 2014 a Curții Constituționale, referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 336 alin. 1 și 3 Cod penal, prin ordonanța din data de 10 martie 2015, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei lui Mircia Muntean la momentul depistării în trafic, imediat după producerea accidentului, respectiv orele 18:30, în data de 30 octombrie 2014.

Astfel, prin raportul de expertiză medico-legal al IML Timișoara, din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactivă a alcoolemiei s-a concluzionat că "la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, inculpatul Muntean Mircea era în eliminare și ar fi putut avea o alcoolemie teoretică de aproximativ 1,80 gr la mie".

Actul medico-legal mai menționează că s-a constatat o neconcordanță între alcoolemia teoretică rezultată din datele de consum și valorile certe stabilite la analiză, neconcordanță ce denotă un consum real de băuturi alcoolice mai mare decât cel declarat.

Prin același act, procurorii au dispus clasarea cauzei cu privire la comiterea de către Mircia Muntean a infracțiunii de părăsire a locului accidentului, motivat de faptul că în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale.

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

4 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

5 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei