Dezvoltarea asistenței medicale în pediatrie și pentru marii arși - priorități MS

Dezvoltarea asistenței medicale în pediatrie și pentru nou-născuți, a asistenței medicale pentru marii arși și alte patologii majore, îmbunătățirea tratamentului în oncologie și pentru boli rare, creșterea calității serviciilor de îngrijiri și urgențe în perioada critică și post-critică, dar și dezvoltarea medicinei preventive și educației medicale a populației sunt principalele obiective strategice globale ale Ministerului Sănătății în acest an.

* Premierul a făcut cunoscute prioritățile Guvernului; Cioloș: Intenționăm să lăsăm în urmă ceva vizibil schimbat în bine 

Potrivit documentului publicat vineri pe site-ul Guvernului, ca procese interne, Ministerul Sănătății și-a propus pentru anul acesta îmbunătățirea tratamentului unor afecțiuni oncologice și hepatitei, prevenirea infecțiilor nosocomiale, dezvoltarea programelor naționale de sănătate publică.

În ceea ce privește resursele umane, MS are ca obiective reorganizarea funcțională a instituției și a unităților subordonate, dar și reorganizarea rezidențiatului.

Asigurarea resurselor financiare pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale Ministerului Sănătății, dar și îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniu se numără printre priorități.

Guvernul a dat publicității, vineri, prioritățile strategice și planurile de acțiuni sectoriale pentru fiecare minister în 2016.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …