DIICOT extinde urmărirea penală față de mai mulți funcționari de la Primăria Buzău

DIICOT extinde urmărirea penală față de mai mulți funcționari de la Primăria Buzău

Procurorii DIICOT au extins urmărirea penală față de mai mulți funcționari cu funcții de conducere și execuție de la Primăria Buzău, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică și abuz în serviciu în dauna intereselor publice.

Extinderea urmăririi penale are loc după ce procurorii au prelucrat documentele ridicate la percheziția efectuată pe 22 octombrie la sediul Primăriei Buzău.

La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Buzău vor fi aduși marți 13 suspecți, pentru a fi audiați.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2010 — 2015, la nivelul Primăriei Buzău s-a constituit un grup infracțional organizat, format din mai mulți funcționari publici care activau în cadrul compartimentelor de colectare, urmărire și executare a creanțelor persoanelor fizice și juridice.

Membrii acestui grup au introdus în sistemul informatic de taxe și impozite date nereale, prin care au fost clasate și anulate nelegal 114 amenzi contravenționale (parte din ele vizând funcționari cu atribuții de conducere la nivelul unor instituții publice din municipiul Buzău, rude ale acestora, un magistrat, rude ale unor cadre de poliție).

De asemenea, membrii grupului au diminuat cuantumul debitelor datorate de către doi agenți economici, nu au urmărit, executat și încasat creanțele fiscale datorate cu titlu de impozite și taxe locale pentru bugetul local al municipiului Buzău, precum și al amenzilor contravenționale aplicate unor persoane juridice.

Prejudiciul produs bugetului de stat este de 3.135.454 lei (din care 36.595 lei amenzi contravenționale șterse nelegal din sistemul informatic și 3.098.859 lei — creanțe fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzău și bugetului de stat, care nu au fost încasate prin executare silită).

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mafiotul albanez Fabio Dushku, care l-a amenințat pe Tzancă Uraganul, face legea în pușcăria din Grecia

2 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…

3 Așa o fi? / Scârbos personaj! Jegoase încrengături!

4 VIDEO Șoșoacă, în delir de vară: „Suntem singurul imperiu neînvins, imperiul belasgo-traco-geto-dac!“

5 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”