Din cauza unei avarii, la CET Grozăvești a fost oprită furnizarea energiei termice către RADET

Din cauza unei avarii, la CET Grozăvești a fost oprită furnizarea energiei termice către RADET

RADET a anunțat marți că, din cauza unei avarii survenite la CET Grozăvești, SC Electrocentrale SA a oprit furnizarea energiei termice de la această centrală, motiv pentru care agentul termic se va livra la parametri mai scăzuți consumatorilor din sectorul 1.

"Prin manevre efectuate cu maximum de operativitate de către echipele RADET s-a reușit extinderea zonelor de influență ale CET Grozăvești din sectoarele 5 și 6 prin alimentarea cu energie termică din CET-urile adiacente. Agentul termic se va livra la parametri mai scăzuți consumatorilor din sectorul 1, racordați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, până la remedierea avariei", informează RADET într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ELCEN estimează că avaria va fi remediată până la ora 19,00 în această seară.

"În aceste condiții, RADET va acționa prompt pentru revenirea la schema de funcționare în regim de iarnă (adică va transporta și distribui agentul termic livrat de Electrocentrale prin CET Grozăvești la temperatura normală, de peste 80 de grade Celsius), operațiune care se va finaliza în jurul orei 21,00", se mai arată în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /