Directorul Petrotel Lukoil Ploiești nu poate circula în afara județelor Prahova și Ilfov; decizia este definitivă

Directorul Petrotel Lukoil Ploiești nu poate circula în afara județelor Prahova și Ilfov; decizia este definitivă

Directorul general al Petrotel Lukoil Ploiești, cetățeanul rus Andrey Bogdanov, trimis în judecată pentru mai multe fapte penale, are în continuare interdicția de a circula în afara județelor Prahova și Ilfov, după ce instanța a admis o contestație a procurorilor.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Ploiești a admis, vineri, contestația Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova împotriva deciziei Tribunalului prin care lui Bogdanov i se permitea să circule pe tot teritoriul României.

Astfel, magistrații au respins ca nefondată cererea lui Andrey Bogdanov privind înlocuirea obligației de a nu depăși limita teritorială a județelor Ilfov și Prahova cu obligația de a nu părăsi teritoriul României fără încuviințarea judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată și au menținut în continuare restricția impusă inițial acestuia.

De asemenea, instanța a menținut măsura controlului judiciar față de Andrey Bogdanov și de alți cinci inculpați trimiși în judecată în acest dosar. Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă.

Andrey Bogdanov a fost trimis în judecată la data de 3 august alături de alte cinci persoane fizice și două persoane juridice, respectiv SC Petrotel Lukoil Ploiești și SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care vizează mai multe infracțiuni, între care spălare de bani și folosirea cu rea credință a creditului societății.

Potrivit procurorilor, prejudiciul cauzat prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunilor reținute în sarcina lor este de peste 7,5 miliarde lei, echivalent a aproape 1,8 miliarde euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...