Directorul săptămânalului Atac de Buzău, arestat preventiv

Directorul săptămânalului Atac de Buzău, arestat preventiv

Magistrații Tribunalului Buzău au admis, miercuri, contestația Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău și au decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a directorului săptămânalului Atac de Buzău, Florin Paraschivescu.

Pentru ceilalți jurnaliști s-au menținut deciziile luate de Judecătoria Buzău, respectiv arest la domiciliu pentru Doru Iuga și control judiciar pentru Oana Galanton.

Aceștia au primit vineri seara mandat de reținere pentru 24 de ore după ce jurnalista a fost prinsă în flagrant delict în timp ce primea suma de 500 de lei de la un primar.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Buzău, cei trei sunt bănuiți că, începând cu toamna anului trecut, ar fi șantajat mai multe persoane din Buzău cărora le-ar fi solicitat remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.

'La data de 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Buzău și I.P.J. Argeș au efectuat cinci percheziții domiciliare în municipiile Buzău, București și Pitești, la locuințele a trei persoane, doi bărbați și o femeie, bănuite de comiterea infracțiunii de șantaj. Din locuințele percheziționate au fost ridicate terminale de telefonie mobilă cu cartele SIM, laptop-uri, unități centrale și înscrisuri cu valoare probantă în cauză', precizează IPJ într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Potrivit sursei citate, cei trei sunt bănuiți că, începând din vara anului 2014, ar fi amenințat bărbatul șantajat cu publicarea unor informații defăimătoare, dacă acesta nu acceptă remiterea a 1000 lei/lunar, sub forma plății unui contract.

De asemenea, aceștia sunt bănuiți că, în cursul lunii septembrie 2014, tot prin amenințarea cu publicarea unor informații defăimătoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.

Din 2014 până în prezent, cei trei sunt bănuiți că ar fi șantajat alte șase persoane din județul Buzău, prin aceeași metodă.

AGERPRES / (A — AS — autor: Dorin Ivan, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…