Directorul săptămânalului Atac de Buzău, arestat preventiv

Directorul săptămânalului Atac de Buzău, arestat preventiv

Magistrații Tribunalului Buzău au admis, miercuri, contestația Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău și au decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a directorului săptămânalului Atac de Buzău, Florin Paraschivescu.

Pentru ceilalți jurnaliști s-au menținut deciziile luate de Judecătoria Buzău, respectiv arest la domiciliu pentru Doru Iuga și control judiciar pentru Oana Galanton.

Aceștia au primit vineri seara mandat de reținere pentru 24 de ore după ce jurnalista a fost prinsă în flagrant delict în timp ce primea suma de 500 de lei de la un primar.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Buzău, cei trei sunt bănuiți că, începând cu toamna anului trecut, ar fi șantajat mai multe persoane din Buzău cărora le-ar fi solicitat remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.

'La data de 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Buzău și I.P.J. Argeș au efectuat cinci percheziții domiciliare în municipiile Buzău, București și Pitești, la locuințele a trei persoane, doi bărbați și o femeie, bănuite de comiterea infracțiunii de șantaj. Din locuințele percheziționate au fost ridicate terminale de telefonie mobilă cu cartele SIM, laptop-uri, unități centrale și înscrisuri cu valoare probantă în cauză', precizează IPJ într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Potrivit sursei citate, cei trei sunt bănuiți că, începând din vara anului 2014, ar fi amenințat bărbatul șantajat cu publicarea unor informații defăimătoare, dacă acesta nu acceptă remiterea a 1000 lei/lunar, sub forma plății unui contract.

De asemenea, aceștia sunt bănuiți că, în cursul lunii septembrie 2014, tot prin amenințarea cu publicarea unor informații defăimătoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.

Din 2014 până în prezent, cei trei sunt bănuiți că ar fi șantajat alte șase persoane din județul Buzău, prin aceeași metodă.

AGERPRES / (A — AS — autor: Dorin Ivan, editor: Marius Frățilă)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Foarte interesante amănunte...

5 Noua Eră. Primul pas, de acomodare, a fost făcut...